Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Havas málna desszert

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

500 g fagyasztott málna
200 ml hideg habtejszín
250 g natúr joghurt
50 g cukor
némi őrölt fahéj
némi őrölt szegűszeg
40 g habcsók
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Osszuk el a fagyasztott málnát kb. 4-6 desszertes pohárba.

A tejszínt 1 tasak habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a joghurtot a másik tasak habfixálóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Tegyük a tejszínt a joghurtba és óvatosan keverjük össze. A krémet egyenletesen oszlassuk el a málnán.

Morzsoljuk rá a habcsókot és tegyük a desszertet kb. 3 órára a hűtőszekrénybe.

Tippek:

A desszertet egy nagy üvegtálban is rétegezhetjük.
A desszert még finomabb lesz, ha a málnát egy kis málnapálinkával meglocsoljuk.
Havas málna desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!