![Hógolyók](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31877/hogolyok-15613.webp)
Hógolyók
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
Piskótához:
Ezenkívül:
Beforgatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vanília pasztával verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Hógolyók
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
Piskótához:
Ezenkívül:
Beforgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vanília pasztával verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
![Hógolyók](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31877/hogolyok-15613.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?