Hógolyók
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
Piskótához:
Ezenkívül:
Beforgatáshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Hógolyók
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
Piskótához:
Ezenkívül:
Beforgatáshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?