Hógolyók
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
sütőpapír
Piskótához:
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
50 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
250 g sovány túró
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Beforgatáshoz:
kb. 100 g kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A hógolyók még finomabbak lesznek, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben tároljuk.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
Kedvencnek jelölöm
Hógolyók
Hozzávalók
kb. 50 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 26 vagy 28 cm):
sütőpapír
Piskótához:
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 csipet só
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezenkívül:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
250 g sovány túró
50 g cukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Beforgatáshoz:
kb. 100 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük ki és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
A tojásokat egy magas falú keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra keverjük. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, majd további 2 percig keverjük a keveréket. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverjük össze és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a tojásos masszához. A tésztát öntsük a formába és simítsuk el a tetejét. A formát a sütő középső részében lévő rácsra helyezzük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a piskótát a formából, fordítsuk ki egy sütőpapírral fedett süteményrácsra, és hagyjuk a sütőpapírral együtt kihűlni.
Formázás:
Vegyük le a sütőpapírt a piskótáról. Morzsoljuk a tésztát egy nagy keverőtálba. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá. Adjuk a piskótamorzsához a túrót, a tejszínhabot, a cukrot és a rumaromát, és alaposan keverjük össze. A keverékből kb. 1 teáskanálnyit vegyünk ki és formázzuk golyóvá, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben. A folyamatot addig folytassuk míg el nem fogy a masszánk. Tálalásig a golyókat hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A hógolyók még finomabbak lesznek, ha egy éjszakát a hűtőszekrényben tároljuk.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.
A golyók fagylaltkanállal is jól formázhatóak.
Hűtőszekrényben kb. 1 hétig tárolható.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?