Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos minipizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

350 g koktélparadicsom
150 g kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
bors (frissen őrölve)

Ezenkívül:

néhány bazsalikom levél
100 g parmezán sajt (reszelve)
bors (frissen őrölve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A bazsalikom levelet megmossuk, megtöröljük, a leveleket eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. A töltelékhez a paradicsomot megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kecskesajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 10 egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk. Olajos kézzel a cipókból kb. 5 x 12 cm-es lepényeket formázunk. A lepényeket az előkészített tepsibe helyezzük, ráhelyezzük a paradicsom-, majd a sajtszeleteket, ügyelve rá, hogy a tészta szélei szabadon maradjanak. Sóval, fokhagymával, borssal és kevés olívaolajjal fűszerezzük.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a mini pizzákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás előtt a pizzát bazsalikommal, parmezánnal és borssal hintjük.

Tipp:

A mini pizzákat sütés előtt ízlés szerint 50 g apróra vágott olajbogyóval is megszórhatjuk.
A Kecskesajtos minipizza önálló fogásként vagy vendégváró falatkaként kínálható sós jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!