Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kecskesajtos minipizza

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
100-125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
80 g margarin
1 csapott teáskanál étkezési só

Töltelékhez:

350 g koktélparadicsom
150 g kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
bors (frissen őrölve)

Ezenkívül:

néhány bazsalikom levél
100 g parmezán sajt (reszelve)
bors (frissen őrölve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük. A bazsalikom levelet megmossuk, megtöröljük, a leveleket eltávolítjuk és csíkokra vágjuk. A töltelékhez a paradicsomot megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A kecskesajtot vékonyabb szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A tésztához való tejet és a margarint egy főzőedénybe tesszük és meglangyosítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 10 egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk. Olajos kézzel a cipókból kb. 5 x 12 cm-es lepényeket formázunk. A lepényeket az előkészített tepsibe helyezzük, ráhelyezzük a paradicsom-, majd a sajtszeleteket, ügyelve rá, hogy a tészta szélei szabadon maradjanak. Sóval, fokhagymával, borssal és kevés olívaolajjal fűszerezzük.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a mini pizzákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás előtt a pizzát bazsalikommal, parmezánnal és borssal hintjük.

Tipp:

A mini pizzákat sütés előtt ízlés szerint 50 g apróra vágott olajbogyóval is megszórhatjuk.
A Kecskesajtos minipizza önálló fogásként vagy vendégváró falatkaként kínálható sós jellegű sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!