Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos kekszalagút

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.16-18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.16-18 szelet elkészítéséhez

Őzgerincformához (kb. 32x12 cm):

frissentartó fólia

Tésztához:

400 g omlós kakaós keksz
250 g vaj
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Töltelékhez:

250 g lágy vaj
200 g kókuszreszelék
150 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őzgerincformát frissentartó fóliával béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A kekszet finomra őröljük, közben a vajat a kakaóporral és a rummal egy lábasban megolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a keksszel. A kekszes keverék kb. 2/3-át az előkészített őzgerincforma aljába és oldalára nyomkodjuk egyenletesen, és hűtőbe tesszük 20 percre.

Töltelék:
A lágy vajat a kókuszreszelékkel és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk. A krémet elsimítjuk a kakaós rétegen, és visszatesszük újabb 20 percre a hűtőbe.

Ezután elosztjuk a tetején a maradék 1/3 mennyiségű kekszes keveréket, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a frissentartó fólia segítségével kifordítjuk a formából, és felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

Az őzgerincformát öblítsük ki vízzel, és így tegyük bele a méretre vágott frissentartó fóliát.
Kókuszos kekszalagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!