Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g mandarin (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandarinokat szűrőn jól lecsepegtetjük. Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.

Sütési idő: 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.

Tippek:

A torta fagyasztható.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.
Mandarinos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!