
Mandarinos torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
Tippek:
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.


Mandarinos torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
Tippek:
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?