Mandarinos torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g mandarin (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A mandarinokat szűrőn jól lecsepegtetjük. Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
Tippek:
A torta fagyasztható.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.
Kedvencnek jelölöm
Mandarinos torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g mandarin (lecsepegtetve)
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
200 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandarinokat szűrőn jól lecsepegtetjük. Kenjük ki a tortaforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. A tojásokat a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig keverjük bele. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, és 2 részletben, közepes sebességen keverjük bele röviden. Adjunk hozzá 175 g mandarint és óvatosan keverjük bele. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és simítsuk el a tetejét. A maradék mandarinokat egyenletesen helyezzük a tészta tetejére. Tegyük a formát a sütő alsó részébe és süssük meg a tortát.
Sütési idő: 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Helyezzük a formát egy süteményrácsra. Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Vegyük le a tortát a tortaforma aljáról, és hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a mandarintortát.
Tippek:
A torta fagyasztható.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.
A mandarintorta 1-2 nappal fogyasztás előtt elkészíthető.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?