
Meggyes-csokoládékrémes cupcake



Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.


Meggyes-csokoládékrémes cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?