![Meggyes-csokoládékrémes cupcake](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31458/meggyes-csokoladekremes-cupcake-14958.jpg)
Meggyes-csokoládékrémes cupcake
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Meggyes-csokoládékrémes cupcake
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.
Tippek:
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.
![Meggyes-csokoládékrémes cupcake](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31458/meggyes-csokoladekremes-cupcake-14958.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?