Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-csokoládékrémes cupcake

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab Meggyes-csokoládékrémes cupcake

Muffinformához (12 darabos):

12 db muffinpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g cukor
1 csipet só
100 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
50 ml tej
150 g meggy (magozott)

Krémhez:

200 ml 30%-os habtejszín
200 g étcsokoládé

Díszítéshez:

12 szem meggy (magozott)

Elkészítés

A Meggyes-csokoládékrémes cupcake elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, 150 g-ot kimérünk belőle. A muffinpapírokat a muffinforma mélyedéseibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót (a meggy kivételével) hozzáadjuk, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima masszává összedolgozzuk. Végül a meggyet is belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen szétosztjuk a muffinpapírokkal bélelt muffinformában. A formát sütőrácsra helyezzük, és a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket a muffinpapírokkal együtt kivesszük a muffinformából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük az étcsokoládét, és egyneműre keverjük, majd hagyjuk kihűlni. A krémet lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára (vagy egy éjszakára). Ezután konyhai robotgéppel (habverő) rövid idő alatt kihabosítjuk, és egy tetszőleges fejjel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Egyenletesen a sütemények tetejére nyomjuk, végül 1-1 szem meggyel díszítjük. A cupcake-eket tálalásig hűtőbe tesszük.

Tippek:

A muffinok krém nélkül jól fagyaszthatók.
Fagyasztott meggyel vagy meggybefőttel is elkészíthetjük.
Meggyes-csokoládékrémes cupcake

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
0 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
0 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!