Csillag 3
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepsis, sötét boszorkánysüti

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír vagy natúr joghurt
250 ml hideg, erős kávé
125 ml napraforgóolaj
400 g cukor
300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só

Mázhoz:

1 evőkanál étolaj

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.

Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.

Tippek:

Kávé helyett elkészíthetjük a süteményt kakaóval is.
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.
Tepsis, sötét boszorkánysüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!