
Tepsis, sötét boszorkánysüti



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.
Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.
Tippek:
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.


Tepsis, sötét boszorkánysüti
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.
Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.
Tippek:
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?