Csillag 3
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepsis, sötét boszorkánysüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
250 ml kefír vagy natúr joghurt
250 ml hideg, erős kávé
125 ml napraforgóolaj
400 g cukor
300 g búzaliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Mázhoz:

1 evőkanál étolaj

Díszítéshez:

piros ételszínezék
kék ételszínezék
némi porcukor
4 rúd ropi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat, a kefírt, a kávét, az olajat és a Bourbon vanília aromát keverőtálba tesszük. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) egy perc alatt közepes fokozaton összekeverjük. A cukrot, a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát és a sót összevegyítjük, és fokozatosan belekeverjük a masszába. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenletesen elkenjük. A tepsit a sütő közepébe elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

A süteményt a tepsiben rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót felaprítjuk, és az olajjal gőz fölött lassú tűzön megolvasztjuk. A megolvadt tortabevonót elosztjuk a sütemény tetején, és hagyjuk megszilárdulni.

Díszítés:
A sütemény 16 egyforma méretű téglalapra osztjuk, legjobb egy forró kés segítségével. A fondant ¾ részét a piros és a kék ételszínezékkel lilára színezzük, akár egy kevés porcukrot is belegyúrhatunk. A lila fondantot felvágott mélyhűtő tasak között vékonyra nyújtjuk, és a sablon segítségével 8 boszorkánynak köpenyt és kalapot vágunk ki. A sós rudakat elfelezzük.
8 darab boszorkányt készítünk, amelyeket átlósan egy-egy szelet süteményre helyezünk. A köpennyel kezdjük, amit a sós rúdra kicsit rányomkodunk. A fehér fondantot szintén kinyújtjuk. Kivágjuk a fejeket, és a köpenyekre tesszük. A kalapokat a fejekre tesszük. A megmaradt lila fondantot összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a kalap karimájának vékony csíkokra vágjuk, majd a kalapra tesszük.

Kinyomtatjuk a macska-sablonokat, körbevágjuk, és rátesszük az egyik süteménydarabra. Meghintjük porcukorral, majd óvatosan levesszük a sablont. A többi süteménydarabnál ugyanígy járunk el.

Tippek:

Kávé helyett elkészíthetjük a süteményt kakaóval is.
A boszorkányos süteménydarabokat takarjuk le egy darab papírral, mielőtt a sablonokat porcukorral megszórjuk.
Tepsis, sötét boszorkánysüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!