Tojáslikőr-puncs
Hozzávalók
Puncshoz:
700 ml tojáslikőr
700 ml fehérbor
80 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
Díszítéshez:
fa nyársak
200 ml hideg habtejszín
kb. 25 g szárított áfonya
némi őrölt fahéj
Elkészítés
Elkészítés:
Puncs:
Keverjük össze a tojáslikőrt, a bort, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy lábasban, és melegítsük fel (ne forraljuk!), időnként kevergessük.
Díszítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Öntsük a puncsot előmelegített poharakba vagy tálakba. Tetejére tegyünk körülbelül egy evőkanál tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Tűzzünk fel néhány áfonyát fogpiszkálóra, és tálaljuk a puncshoz.
Keverjük össze a tojáslikőrt, a bort, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy lábasban, és melegítsük fel (ne forraljuk!), időnként kevergessük.
Díszítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Öntsük a puncsot előmelegített poharakba vagy tálakba. Tetejére tegyünk körülbelül egy evőkanál tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Tűzzünk fel néhány áfonyát fogpiszkálóra, és tálaljuk a puncshoz.
Tipp:
A puncs díszítés nélkül újra melegíthető.
Kedvencnek jelölöm
Tojáslikőr-puncs
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
Puncshoz:
700 ml tojáslikőr
700 ml fehérbor
80 g barna cukor
Díszítéshez:
fa nyársak
200 ml hideg habtejszín
kb. 25 g szárított áfonya
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Puncs:
Keverjük össze a tojáslikőrt, a bort, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy lábasban, és melegítsük fel (ne forraljuk!), időnként kevergessük.
Díszítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Öntsük a puncsot előmelegített poharakba vagy tálakba. Tetejére tegyünk körülbelül egy evőkanál tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Tűzzünk fel néhány áfonyát fogpiszkálóra, és tálaljuk a puncshoz.
Keverjük össze a tojáslikőrt, a bort, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy lábasban, és melegítsük fel (ne forraljuk!), időnként kevergessük.
Díszítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Öntsük a puncsot előmelegített poharakba vagy tálakba. Tetejére tegyünk körülbelül egy evőkanál tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Tűzzünk fel néhány áfonyát fogpiszkálóra, és tálaljuk a puncshoz.
Tipp:
A puncs díszítés nélkül újra melegíthető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?