Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőr-puncs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 adag elkészítéséhez

Puncshoz:

700 ml tojáslikőr
700 ml fehérbor
80 g barna cukor

Díszítéshez:

fa nyársak
200 ml hideg habtejszín
kb. 25 g szárított áfonya
némi őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puncs:
Keverjük össze a tojáslikőrt, a bort, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy lábasban, és melegítsük fel (ne forraljuk!), időnként kevergessük.

Díszítés:
A tejszínt verjük kemény habbá. Öntsük a puncsot előmelegített poharakba vagy tálakba. Tetejére tegyünk körülbelül egy evőkanál tejszínhabot, és szórjuk meg egy kis őrölt fahéjjal. Tűzzünk fel néhány áfonyát fogpiszkálóra, és tálaljuk a puncshoz.

Tipp:

A puncs díszítés nélkül újra melegíthető.
Tojáslikőr-puncs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!