Vaníliás kifli
Hozzávalók
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió
A díszítéshez:
60 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Elkészítés:
A Vaníliás kifli hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Tipp:
Ha túl lágynak érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás kifli
Hozzávalók
kb. 90 darab elkészítéséhez
Tésztához:
300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Vaníliás kifli hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Tipp:
Ha túl lágynak érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?