Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 90 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 90 darab elkészítéséhez

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió

A díszítéshez:

60 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Vaníliás kifli hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)

Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

Tipp:

Ha túl lágynak érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.
A klasszikus karácsonyi sütmeények listájában előkelő helyen szerepel a Vaníliás kifli.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!