Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 90 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 90 darab Vaníliás kifli

Tésztához:

300 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
1 db tojás
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g őrölt dió

A díszítéshez:

60 g porcukor

Elkészítés

A Vaníliás kifli elkészítése lépésről lépésre:

Elkészítés:

A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)

Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).

Sütési idő: kb. 15 - 18 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.

Tipp:

Ha túl lágynak érzi a tésztát, pihentesse kb. 30 percet a hűtőszekrényben.
Vaníliás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
0 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
0 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
0 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!