
Vaníliás kifli



Hozzávalók
Tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Tipp:
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.


Vaníliás kifli
Hozzávalók
kb. 90 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150°C (előmelegítve)
Lisztezett munkalapon a tésztát henger alakúra formázzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk. Az így kapott részeket ismét hengerré sodorjuk, további 9 részre osztjuk, majd egyesével ceruza vastagságú kifliket formázunk belőle (végeit kicsit elvékonyítjuk). A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30x40 cm) rakjuk, és a sütő középső részébe helyezve megsütjük (kb. 30 db = 1 tepsi).
Sütési idő: kb. 15 - 18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a kifliket kissé hűlni hagyjuk, majd még langyosan az előkészített porcukros keverékbe forgatjuk.
Tipp:
A Vaníliás kifli a tapasztaltabbak számára is tartogat kihívást, hiszen a tészta ízlés szerint lekvárral, diós vagy egyéb töltelékkel gazdagítható (feltekerés előtt.)
A Vaníliás kifli tetejére darált dió, mogyoró, pisztácia is szórható, ízlés szerint.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?