Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán csokis muffinok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

12 darab muffin papír (5 cm Ø)

Tésztához:

275 g búzaliszt
100 g barna cukor
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
250 ml szójaital

Tetejére:

50 g porcukor
200 g vegán margarin
150 g vegán krémsajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a papír sütőformákat a muffinsütőbe és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a papír sütőformákba, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Tetejére:
Tegyük a margarint és a porcukrot egy keverőtálba. Rövid ideig keverjük össze a konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton, majd verjük tovább a legmagasabb fokozaton. Keverjük bele a vegán krémsajtot. Öntsük a krém kb. 2/3-át egy eldobható habzsákba vagy zacskóba. A maradék krémet keverjük össze a kakaóval, és szintén töltsük egy eldobható habzsákba. Vágjuk fel mindkét zacskót a hegyénél, töltsük egymás mellé egy díszítőfejjel ellátott habzsákba a két krémet, majd díszítsük a muffinok tetejét.

Tálalásig tegyük a muffinokat a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Közvetlenül tálalás előtt díszítsük a vegán csokoládés muffinokat a tortadarával.
Vegán csokis muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!