
Zabpelyhes muffinok



Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Tegyük a papírformákat a muffinforma mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a banánt és a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük el a tésztában, majd 2 evőkanál segítségével osszuk szét a tésztát a formák között.
Szórjuk meg a zabpehellyel és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zabpelyhes muffinokat még 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy sütőrácson, vagy fogyasszuk melegen.
Tipp:


Zabpelyhes muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
Tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tegyük a papírformákat a muffinforma mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a banánt és a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük el a tésztában, majd 2 evőkanál segítségével osszuk szét a tésztát a formák között.
Szórjuk meg a zabpehellyel és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zabpelyhes muffinokat még 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy sütőrácson, vagy fogyasszuk melegen.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?