Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabpelyhes muffinok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffinformához (12 darabos):

12 darab papír sütőforma (Ø 5 cm)

Tésztához:

125 g áfonya
kb. 2 darab érett banán (nettó 180 g)
100 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g vékony zabpehely
4 evőkanál tej (kb. 50 ml)
5 evőkanál napraforgóolaj kb. (50 ml)
2 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

2 evőkanál vékony zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Válogassuk ki és mossuk meg az áfonyát. Hámozzuk meg a banánt, mérjünk ki 180 g-ot, és villával pépesítsük.
Tegyük a papírformákat a muffinforma mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a banánt és a többi hozzávalót, kivéve az áfonyát. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.

Adjuk hozzá az áfonyát és óvatosan keverjük el a tésztában, majd 2 evőkanál segítségével osszuk szét a tésztát a formák között.

Szórjuk meg a zabpehellyel és helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zabpelyhes muffinokat még 10 percig hagyjuk a formában, majd vegyük ki, és hagyjuk kihűlni egy sütőrácson, vagy fogyasszuk melegen.

Tipp:

A muffinok fagyaszthatóak.
Zabpelyhes muffinok

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!