Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejmentes vanília rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótalaphoz:

3 db tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl víz
18 dkg liszt

Krémhez:

2 dkg liszt
2 db tojássárga
4 dl víz
20 dkg margarin

Díszítéshez:

dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgáját a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a fehérjehabot.
35×40 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a lisztet, a pudingport, a tojássárgáját kevés tejben jól kikeverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk és a pudingporos keverékkel besűrítjük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük a krémmel, feltekerjük és kívül is megkenjük. Pár órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.
Tálalás előtt díszítjük dekor cukorral.

Tálalás

20 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Tejmentes vanília rolád Tejmentes vanília rolád Tejmentes vanília rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!