Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
80 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 ml hideg tej

Mázhoz:

100 g kristálycukor
100 ml habtejszín (30%-os)
25 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.

Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Máz:
A kristálycukrot egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd lassú tűzön 10-15 percet főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. A kész karamellt hagyjuk kicsit hűlni, majd a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 30 percre.

Díszítés:
A tekercset megszórjuk a tortadarával, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Crème brûlée piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!