
Crème brûlée piskótatekercs



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A kristálycukrot egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd lassú tűzön 10-15 percet főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. A kész karamellt hagyjuk kicsit hűlni, majd a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
Díszítés:
A tekercset megszórjuk a tortadarával, majd szeletekre vágva tálaljuk.


Crème brûlée piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A kristálycukrot egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd lassú tűzön 10-15 percet főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. A kész karamellt hagyjuk kicsit hűlni, majd a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
Díszítés:
A tekercset megszórjuk a tortadarával, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?