![Crème brûlée piskótatekercs](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32026/creme-brulee-piskotatekercs-15833.jpg)
Crème brûlée piskótatekercs
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A kristálycukrot egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd lassú tűzön 10-15 percet főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. A kész karamellt hagyjuk kicsit hűlni, majd a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
Díszítés:
A tekercset megszórjuk a tortadarával, majd szeletekre vágva tálaljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Crème brûlée piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 40x30 cm):
Tésztához:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, és a masszát további 2 percig felverjük. A lisztet a kakaóval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A piskótatésztát az előkészített tepsiben egyenletesen elkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejet keverőtálba öntjük, a tortakrém alapport hozzáadjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd pedig magas fokozaton minimum 3 percig keverjük. A krém kb. 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük és elsimítjuk úgy, hogy a hátsó hosszanti oldalán 1 cm-t szabadon hagyunk. A piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük, a tekercset a maradék krémmel kívülről is megkenjük, majd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A kristálycukrot egy kisebb serpenyőben, alacsony lángon világos aranybarnára olvasztjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felmelegített habtejszínt, egyneműre keverjük, majd lassú tűzön 10-15 percet főzzük, hogy besűrűsödjön. Végül lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat vagy margarint. A kész karamellt hagyjuk kicsit hűlni, majd a piskótatekercs tetejére csorgatjuk, és visszatesszük a hűtőbe legalább 30 percre.
Díszítés:
A tekercset megszórjuk a tortadarával, majd szeletekre vágva tálaljuk.
![Crème brûlée piskótatekercs](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32026/creme-brulee-piskotatekercs-15833.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?