Meggyes fehércsokis csoda
Hozzávalók
Piskóta:
3x3 db tojássárgája
3x3 db tojásfehérje
3x1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3x3 dkg kristálycukor
3x3 dkg porcukor
3x6 dkg liszt
3x1 ek. hideg víz
Töltelék:
500 ml habtejszín
200 g fehércsoki
6 ek. meggylekvár
meggybefőtt
1 üveg Dr. Oetker Aroma rum
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés
Előkészítés
A meggybefőttről leöntjük a levét, kicsit félreteszünk belőle, amihez hozzáadjuk a rumaromát. Visszatesszük bele a meggyet, mehet a hűtőbe.
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük160-180 fokra.
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Tálalás
Hagyományos tepsiben 20-24 szelet, kör alakú kapcsos formában 14 szelet.
Alternatív elkészítés
A középső lapnál lehet a lisztbe egy kis kakaót tenni. Két képet raktam fel, a kör alakú csokis tetejű csodát a lányom csinálta a receptek között található csokivirág alapján,megfűszerezve egy kis marcipánnal.
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
Kedvencnek jelölöm
Meggyes fehércsokis csoda
Hozzávalók
Piskóta:
3x3 db tojássárgája
3x3 db tojásfehérje
3x1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
3x3 dkg kristálycukor
3x3 dkg porcukor
3x6 dkg liszt
3x1 ek. hideg víz
Töltelék:
500 ml habtejszín
200 g fehércsoki
6 ek. meggylekvár
meggybefőtt
1 üveg Dr. Oetker Aroma rum
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A meggybefőttről leöntjük a levét, kicsit félreteszünk belőle, amihez hozzáadjuk a rumaromát. Visszatesszük bele a meggyet, mehet a hűtőbe.
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
A habtejszínt forrásig melegítjük, belerakjuk a 200 g fehércsokit, állandó keverés mellett megvárjuk, amíg felolvad. Közben néha megkavarjuk. Ha kihűlt hűtőbe rakjuk, kb.6 órára, de az sem baj, ha egész éjjelre.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük160-180 fokra.
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Piskóta:
3 db tojásfehérjét 3 dkg kristálycukorral kemény habbá verjük.
3 db tojássárgáját, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukrot, 3 dkg porcukrot, 1 ek.vizet kikeverünk, majd a felvert habhoz adjuk alacsony fokozaton. Utána hozzákeverjük a 6 dkg lisztet.
Egy hagyományos sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, egyenletesen elsimítjuk /lehet vizes késsel /. Sütőbe rakjuk, 10-15 percig sütjük. Tűpróba után cukrozott deszkára borítjuk, így nem ragad le. Leszedjük a sütőpapírt, megfordítjuk, hagyjuk hűlni. Még két ilyen lapot sütünk.
Krém:
A meggyet szűrőbe tesszük.
Az előzőleg elkészített fehércsokis tejszínt kemény habbá verjük, 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukorral, 1 tasak Dr. Oetker Habfixálóval.
Az első piskótát megkenjük meggylekvárral, rárakjuk a meggyet, majd a csokikrémet. A következő lappal ugyanezt csináljuk. A harmadik lapot a maradék habbal díszítjük. Nagyon finom akkor is, ha Dr. Oetker tortabevonóval kenjük be a tetejét.
Tálalás
Hagyományos tepsiben 20-24 szelet, kör alakú kapcsos formában 14 szelet.
Alternatív elkészítés
A középső lapnál lehet a lisztbe egy kis kakaót tenni. Két képet raktam fel, a kör alakú csokis tetejű csodát a lányom csinálta a receptek között található csokivirág alapján,megfűszerezve egy kis marcipánnal.
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/
/Ez a piskóta a bailey's henger piskóta receptje, nem akarok csalni, de nagyon bevált/


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?