Málnás-mascarponés piskótatekercs
Hozzávalók
Tepsihez:
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín (30%-os)
70 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
kb. 150-175 g málna
Díszítéshez:
némi aprított pisztácia
málnaszemek
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig verjük, majd a zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét is.
Összeállítás:
A krém kb. 2/3-át a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, elosztjuk rajta a málnát, majd feltekerjük, és kívülről is megkenjük a krémmel a tekercs tetejét és oldalát. Végül megszórjuk az aprított pisztáciával, a tetejét kirakjuk néhány szem málnával, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A tekercset hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk szeletekre.
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig verjük, majd a zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét is.
Összeállítás:
A krém kb. 2/3-át a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, elosztjuk rajta a málnát, majd feltekerjük, és kívülről is megkenjük a krémmel a tekercs tetejét és oldalát. Végül megszórjuk az aprított pisztáciával, a tetejét kirakjuk néhány szem málnával, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A tekercset hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk szeletekre.
Tipp:
A málnás-mascarponés piskótatekercset kakaós piskótatésztával is elkészíthetjük. Ehhez a receptben szereplő 100 g búzaliszt helyett használjunk 80 g búzalisztet és 20 g Dr. Oetker Holland Kakaót.
Kedvencnek jelölöm
Málnás-mascarponés piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 12-14 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
80 g cukor
100 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krémhez:
250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín (30%-os)
70 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
kb. 150-175 g málna
Díszítéshez:
némi aprított pisztácia
málnaszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a papírt a tepsi szélein visszahajtjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig verjük, majd a zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét is.
Összeállítás:
A krém kb. 2/3-át a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, elosztjuk rajta a málnát, majd feltekerjük, és kívülről is megkenjük a krémmel a tekercs tetejét és oldalát. Végül megszórjuk az aprított pisztáciával, a tetejét kirakjuk néhány szem málnával, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A tekercset hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk szeletekre.
A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és 1 percnyi keverés közben a tojásokhoz adjuk. Az egészet további 2 perc alatt habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és röviden, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütő középső részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótatésztát azonnal levesszük a tepsiről. Tiszta, porcukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, és a sütéshez használt sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk kihűlni. Ezután ezt a papírt lehúzzuk róla, és a süteményt visszahelyezzük az alsó sütőpapírra.
Krém:
A hideg tejszínt konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig verjük, majd a zselatin fixet állandó keverés mellett hozzáadjuk, és tovább verjük a kívánt állag eléréséig. Végül hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét is.
Összeállítás:
A krém kb. 2/3-át a piskótalapra kenjük úgy, hogy a (távolabbi) hosszabbik oldal mentén egy 2 cm-es sávot üresen hagyunk, elosztjuk rajta a málnát, majd feltekerjük, és kívülről is megkenjük a krémmel a tekercs tetejét és oldalát. Végül megszórjuk az aprított pisztáciával, a tetejét kirakjuk néhány szem málnával, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A tekercset hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk szeletekre.
Tipp:
A málnás-mascarponés piskótatekercset kakaós piskótatésztával is elkészíthetjük. Ehhez a receptben szereplő 100 g búzaliszt helyett használjunk 80 g búzalisztet és 20 g Dr. Oetker Holland Kakaót.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?