Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás alagút

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás alagút

4 db tojás
4 ek. kristálycukor
3 evőkanál liszt
1 ek. víz
1 narancs reszelt héja

A krémhez:

25 dkg Mascarpone krémsajt
12 dkg friss kékáfonya
2 dl tejszín
3 ek. porcukor
1 lime citrom
5 dkg barnacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Őzgerinc forma

Elkészítés

A 4 tojásból és hozzávalóból, megsütünk egy kakaós piskóta lapot, és kibélelünk vele egy őzgerincformát, amit előtte alufóliával bélelünk ki úgy, hogy hagyjunk rá. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, hogy befedjük a végén. A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barnacukorral sűrűre főzzük, és lime citrommal ízesítjük, meg a héját is reszeljük bele. Hagyjuk hűlni. A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd az áfonyából készült dzsemet, és ezzel megtöltjük a formát. Tetejére borítjuk a piskóta csíkot, és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőbe tesszük hűteni. Kiszedjük a formából, és tortabevonóval bevonjuk. És ha megdermedt kellően vékonyan felszeleteljük.
Áfonyás alagút

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!