Almás-hagymás csatni
Hozzávalók
100 g vöröshagyma (előre lemérve)
450 g piros alma (előre lemérve)
10 g frissen reszelt gyömbér
150 ml almalé 100 %-os
100 ml almaecet
½ tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
1 csipet chilipehely
kb. ½ teáskanál só
Elkészítés
Előkészítés:
Hámozzuk meg a hagymát, kockázzuk nagyon apróra, és mérjünk ki 100 g-ot. Az almát mossuk meg, ne hámozzuk, negyedeljük el és vágjuk nagyon kis kockákra. Mérjünk ki 450 g almát. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. 150 ml almalevet és 100 ml almaecetet szintén mérjünk ki.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Tegyük a hagymát, a kockára vágott almát, az almalevet, a gyömbért, az almaecetet, a dzsemfixet és a cukrot egy lábosba. Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel, és forrás után főzzük kb. 3-5 percig, időnként megkeverve (az almakockáknak még haraphatónak kell lenniük).
Ízesítsük a chutney-t chilipehellyel és sóval.
Öntsük az almás-hagymás chutney-t azonnal a befőttesüvegekbe, és zárjuk le szorosan a csavaros tetővel.
Ízesítsük a chutney-t chilipehellyel és sóval.
Öntsük az almás-hagymás chutney-t azonnal a befőttesüvegekbe, és zárjuk le szorosan a csavaros tetővel.
Kedvencnek jelölöm
Almás-hagymás csatni
Hozzávalók
kb. 4 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
100 g vöröshagyma (előre lemérve)
450 g piros alma (előre lemérve)
10 g frissen reszelt gyömbér
150 ml almalé 100 %-os
100 ml almaecet
½ tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
1 csipet chilipehely
kb. ½ teáskanál só
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Hámozzuk meg a hagymát, kockázzuk nagyon apróra, és mérjünk ki 100 g-ot. Az almát mossuk meg, ne hámozzuk, negyedeljük el és vágjuk nagyon kis kockákra. Mérjünk ki 450 g almát. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. 150 ml almalevet és 100 ml almaecetet szintén mérjünk ki.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Tegyük a hagymát, a kockára vágott almát, az almalevet, a gyömbért, az almaecetet, a dzsemfixet és a cukrot egy lábosba. Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel, és forrás után főzzük kb. 3-5 percig, időnként megkeverve (az almakockáknak még haraphatónak kell lenniük).
Ízesítsük a chutney-t chilipehellyel és sóval.
Öntsük az almás-hagymás chutney-t azonnal a befőttesüvegekbe, és zárjuk le szorosan a csavaros tetővel.
Ízesítsük a chutney-t chilipehellyel és sóval.
Öntsük az almás-hagymás chutney-t azonnal a befőttesüvegekbe, és zárjuk le szorosan a csavaros tetővel.
Legújabb cikkek
0
Családi kedvencek Airfryerben
A családi receptkönyv legkedvesebb mindennapi süteményei Airfryerben is elkészíthetőek. Süssünk finomakat gyorsan és energiahatékonyan!
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?