Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-hagymás csatni

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

100 g vöröshagyma (előre lemérve)
450 g piros alma (előre lemérve)
10 g frissen reszelt gyömbér
150 ml almalé 100 %-os
100 ml almaecet
½ tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1 (12,5 g)
175 g cukor
1 csipet chilipehely
kb. ½ teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a hagymát, kockázzuk nagyon apróra, és mérjünk ki 100 g-ot. Az almát mossuk meg, ne hámozzuk, negyedeljük el és vágjuk nagyon kis kockákra. Mérjünk ki 450 g almát. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. 150 ml almalevet és 100 ml almaecetet szintén mérjünk ki.

Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Tegyük a hagymát, a kockára vágott almát, az almalevet, a gyömbért, az almaecetet, a dzsemfixet és a cukrot egy lábosba. Folyamatos kevergetés közben forraljuk fel, és forrás után főzzük kb. 3-5 percig, időnként megkeverve (az almakockáknak még haraphatónak kell lenniük).

Ízesítsük a chutney-t chilipehellyel és sóval.

Öntsük az almás-hagymás chutney-t azonnal a befőttesüvegekbe, és zárjuk le szorosan a csavaros tetővel.
Almás-hagymás csatni

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!