Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-körtés crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Morzsa tészta:

250 g tönkölybúzaliszt
100 g méz
125 g lágy vaj vagy margarin
1-2 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

750 g alma
750 g érett körte
100 g aszalt meggy

Kevert tészta:

250 g lágy vaj vagy margarin
225 g méz
6 darab tojás (M méret)
400 g tönkölybúzaliszt
4 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjünk ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.

Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.

Tippek:

A sütemény mellé tálaljuk felvert tejszínhabot.
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.
Almás-körtés crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!