Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-körtés crumble

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék

Morzsa tészta:

250 g tönkölybúzaliszt
100 g méz
125 g lágy vaj vagy margarin
1-2 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére:

750 g alma
750 g érett körte
100 g aszalt meggy

Kevert tészta:

250 g lágy vaj vagy margarin
225 g méz
6 darab tojás (M méret)
400 g tönkölybúzaliszt
4 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjünk ki és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.

Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.

Tippek:

A sütemény mellé tálaljuk felvert tejszínhabot.
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.
Almás-körtés crumble

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!