Almás-körtés crumble
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tészta:
Tetejére:
Kevert tészta:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.
Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.
Tippek:
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.
Almás-körtés crumble
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tészta:
Tetejére:
Kevert tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.
Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.
Tippek:
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?