
Almás-körtés crumble



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tészta:
Tetejére:
Kevert tészta:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.
Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.
Tippek:
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.


Almás-körtés crumble
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Morzsa tészta:
Tetejére:
Kevert tészta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), addig míg a morzsává összeáll.
Tetejére:
Hámozzuk meg az almát és a körtét. Negyedeljük el az almákat, távolítsuk el a magházukat, és hosszában többször vágjuk be őket. Negyedeljük el a körtéket, távolítsuk el a magházukat, és hosszában vágjuk félbe.
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgép (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a mézet és az aromát, keverjük jól össze. A tojásokat egyesével keverjük hozzá kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral és 2 részletben, a tejjel felváltva keverjük bele röviden.
A tésztát egyenletesen osszuk el a tepsiben. Az almákat és körtéket a vágott felükkel lefelé tegyük a tésztára. A tetejére szórjunk aszalt meggyet és egyenletesen szórjuk le a morzsával. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a crumble-t megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit egy sütőrácsra tesszük és süteményt hűlni hagyjuk.
Tippek:
Az alma és a körte helyett, friss szilvát vagy sárgabarackot is használhatunk feltétként.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?