
Opera szelet



Hozzávalók
Tepsihez (18x25 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
30 g lágy vaj
150 g mandulaliszt
50 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)
Kávésziruphoz:
150 ml víz
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál instant kávé
Csokoládés krémhez:
150 ml habtejszín
150 g étcsokoládé
30 g vaj
Kávés krémhez:
250 g vaj
180 g porcukor
1 evőkanál habtejszín
1 teáskanál instant kávé
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
3 darab tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
A kávészirupot ízesíthetjük egy kevés Dr. Oetker rumaromával.

Kedvencnek jelölöm

Opera szelet
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (18x25 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojás (M-es)
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
30 g lágy vaj
150 g mandulaliszt
50 g búzaliszt
4 darab tojásfehérje (M-es)
Csokoládés krémhez:
150 ml habtejszín
150 g étcsokoládé
30 g vaj
Kávés krémhez:
250 g vaj
180 g porcukor
1 evőkanál habtejszín
1 teáskanál instant kávé
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
3 darab tepsit kikenünk zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Az egész tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lágy vajat is. A mandulalisztet és a búzalisztet összekeverjük, majd rövid idő alatt a tésztához keverjük. A tojásfehérjét konyhai robotgéppel (habverő) felverjük, majd spatulával szintén a tésztához forgatjuk. A tésztát három részre osztjuk, és a tepsikbe simítjuk. A tepsiket a sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat deszkára borítjuk úgy, hogy a sütőpapíros oldaluk legyen felfelé. Miután kihűltek, a sütőpapírt lehúzzuk róluk.
Kávészirup:
A vizet, a cukrot és az instant kávét egy kis lábasban felforraljuk. Ezután visszavesszük alatta a lángot, és gyöngyöztetve addig főzzük (10-15 perc), amíg kissé besűrűsödik, szirupos állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Csokoládés krém:
A habtejszínt egy kis lábasban felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokoládét, és egyneművé keverjük. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A megdermedt krémet konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, közben hozzádolgozzuk a lágy vajat.
Kávés krém:
A lágy vajat konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, apránként hozzádolgozzuk az átszitált porcukrot. A habtejszínt felmelegítjük, és simára keverjük benne az instant kávét, majd ezt is a krémhez csorgatjuk, simára keverjük.
Összeállítás:
Az első tésztalapot egy tálcára helyezzük, sütőkeretet helyezünk köré. Ecset segítségével egyenletesen megkenjük a kávésziruppal, várunk pár percet, majd megkenjük a kávés krém felével. Ráhelyezzük a második tésztalapot, amit szintén megkenünk sziruppal. Miután beszívta a szirupot, megkenjük a csokoládés krémmel. Rátesszük a harmadik tésztalapot, amit szintén megkenünk a kávés sziruppal, majd miután beszívta a tészta, megkenjük a maradék kávés krémmel, a tetejét elsimítjuk. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, spatulával elsimítjuk, és dermedésig visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a süteményt.
Tipp:
A kávészirupot ízesíthetjük egy kevés Dr. Oetker rumaromával.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?