Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-pudingos palacsintatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Palacsintához:

350 ml tej
200 g zabpehelyliszt
3 darab tojás (M-es)
50 g cukor
kb. 350 g alma

Sütéshez:

némi napraforgóolaj

Almás töltelékhez:

600 g alma
1 evőkanál citromlé
30 g cukor
1 csapott kávéskanál őrölt fahéj

Pudingos töltelékhez:

800 ml tej
100 g cukor

Díszítéshez:

némi alma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A palacsintához az almákat megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almás töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, az almahúst apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a citromlével.

Elkészítés:

Palacsinta:
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat a tejjel, a zabpehelyliszttel és a kétféle cukorral konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton, 1-2 perc alatt sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a reszelt almát (nem szükséges a levét kinyomkodni), és spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát letakarjuk, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. A palacsintasütőt vékonyan kikenjük olajjal. A pihentetett masszát átkeverjük, és 1-1 merőkanálnyi adagokban kb. 8 darab (kb. Ø 21 cm) vastagabb palacsintát sütünk belőle. (A tészta sűrűbb a hagyományos palacsintatésztánál, ezért a palacsintasütőbe adagolt masszát érdemes a merőkanál hátuljával vagy egy spatulával egyenletesen elteríteni, elsimítani.) Amint aranysárga színűvé válik a tészta széle, óvatosan alányúlunk, széles spatulával átfordítjuk, majd a másik oldalát is aranysárgára sütjük. Ha szükséges, sütés közben a tésztát a kevés vízzel apránként felhígítjuk. Összeállításig letakarjuk.

Almás töltelék:
Az előkészített almát a cukorral és a fahéjjal egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon, kevergetve puhára pároljuk, a párolás végén elfőzzük alóla a folyadékot. Amikor elkészült, lefedjük.

Pudingos töltelék:
A pudingport kb. 150 ml tejjel és a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk pár percet hűlni.

Összeállítás:
Az első palacsintát egy tetszőleges tálra helyezzük. Megkenjük vékonyan a még meleg puding kb. 1/5-ével, és rátesszük a 2. palacsintát, amit szintén megkenünk azonos mennyiségű pudinggal. Rátesszük a 3. palacsintát, melyen elosztjuk a párolt alma felét. A rétegezést pudingos réteggel folytatjuk, ezt követi a 2. almás, majd még 2 pudingos réteg. Az összeállítást az utolsó, 8. palacsintával fejezzük be. Miután kihűlt, a palacsintatortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd megmosott, szeletekre vágott almával díszítjük.

Tipp:

Körtével el is elkészíthetjük a palacsintatortát.
Almás-pudingos palacsintatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!