Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Angol citromkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
225 g cukor
75 g vaj
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk.

A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.

TIpp:

Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
Az Angol citromkrém édes-savanyú jellegénél fogva sütmeények, zöldség és húsételek mellé is kínálható mártogatósként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!