Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Angol citromkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 3 darab 200 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 3 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

150 ml citromlé (kb. 4 darab kezeletlen citromból)
225 g cukor
75 g vaj
3 darab tojás (M-es)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, majd lereszeljük a héját. A citrom levét kifacsarjuk, 150 ml-t kimérünk belőle. Az üvegeket és a csavaros fedőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A citromok héját és levét edénybe töltjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a vajat, a tojást és a keményítőt, majd habverővel keverés közben közepes hőfokon felforraljuk.

A forró krémet az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk, majd miután lehűlt, hűtőszekrényben tároljuk.

TIpp:

Sötét, hűvös helyen a krém zárt üvegben kb. 2 hétig tárolható.
Az Angol citromkrém édes-savanyú jellegénél fogva sütmeények, zöldség és húsételek mellé is kínálható mártogatósként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!