Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos málnalekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (200 ml) elkészítéséhez

700 g málna (előkészítve mérve)
550 g őszibarack (előkészítve mérve)
375 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk, finomra vágjuk, és 550 grammot kimérünk belőle. A málnát szemezzük, és 700 grammot kimérünk belőle, majd az egészet pépesítjük.
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket egy nagy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.

Üvegbetöltés:
Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, és a kész lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Ha túl leveses az őszibarackunk, akkor főzés után az egész lekvárhoz alaposan keverjünk hozzá 1-2 teáskanál Dr. Oetker Citromsavat.
A Barackos málnalekvár péksütemények, kenyér, kalács ízesítésére alkalmas finomság.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
1 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!