Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anyák napi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)

Krémhez:

500 g eper
2 evőkanál citromlé
250 g étkezési túró (sovány)
100 g cukor
300 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 250 g eper
1 evőkanál bársonyos kajszi gyümölcskrém
1 evőkanál víz
csokoládészívek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, és rácson a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

Lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma keretét, majd a tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortalapot tortatálra helyezzük, és vagy a megtisztított sütőkeretet vagy egy tortagyűrűt helyezünk rá.

Krém:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint bő hideg vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Az egyik felét a citromlével pürésítjük, a maradékot egészen kicsi kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az eperpürét és az eperdarabkákat óvatosan beleforgatjuk.
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint feloldjuk. Először 4 evőkanál eper-túró krémmel keverjük össze a zselatint, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt keményre felverjük. Amikor az eper-túró krém elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A krémet a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk.

Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlésesen nagy szív alakban a tortára helyezzük. A gyümölcskrémet vízzel röviden kis edényben felforraljuk, és óvatosan bekenjük vele az epret. Végül a csokiszíveket elosztjuk a tortán.

Tipp:

A torta díszítés nélkül kiválóan fagyasztható.
Az Anyák napi torta alkalmi jellegű, születésnapon, egyéb családi ünnepeken is kínálható túrós-gyümölcsös sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
0 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!