
Anyák napi torta



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Krémhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
500 g eper
2 evőkanál citromlé
250 g étkezési túró (sovány)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
300 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 250 g eper
1 evőkanál bársonyos kajszi gyümölcskrém
1 evőkanál víz
csokoládészívek
Elkészítés
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, és rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma keretét, majd a tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortalapot tortatálra helyezzük, és vagy a megtisztított sütőkeretet vagy egy tortagyűrűt helyezünk rá.
Krém:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint bő hideg vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Az egyik felét a citromlével pürésítjük, a maradékot egészen kicsi kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az eperpürét és az eperdarabkákat óvatosan beleforgatjuk.
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint feloldjuk. Először 4 evőkanál eper-túró krémmel keverjük össze a zselatint, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt keményre felverjük. Amikor az eper-túró krém elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A krémet a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlésesen nagy szív alakban a tortára helyezzük. A gyümölcskrémet vízzel röviden kis edényben felforraljuk, és óvatosan bekenjük vele az epret. Végül a csokiszíveket elosztjuk a tortán.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, és rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma keretét, majd a tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortalapot tortatálra helyezzük, és vagy a megtisztított sütőkeretet vagy egy tortagyűrűt helyezünk rá.
Krém:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint bő hideg vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Az egyik felét a citromlével pürésítjük, a maradékot egészen kicsi kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az eperpürét és az eperdarabkákat óvatosan beleforgatjuk.
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint feloldjuk. Először 4 evőkanál eper-túró krémmel keverjük össze a zselatint, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt keményre felverjük. Amikor az eper-túró krém elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A krémet a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlésesen nagy szív alakban a tortára helyezzük. A gyümölcskrémet vízzel röviden kis edényben felforraljuk, és óvatosan bekenjük vele az epret. Végül a csokiszíveket elosztjuk a tortán.
Tipp:
A torta díszítés nélkül kiválóan fagyasztható.

Kedvencnek jelölöm

Anyák napi torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g lágy vaj vagy margarin
3 darab tojás (M-es)
Krémhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
500 g eper
2 evőkanál citromlé
250 g étkezési túró (sovány)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
300 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 250 g eper
1 evőkanál bársonyos kajszi gyümölcskrém
1 evőkanál víz
csokoládészívek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, és rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma keretét, majd a tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortalapot tortatálra helyezzük, és vagy a megtisztított sütőkeretet vagy egy tortagyűrűt helyezünk rá.
Krém:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint bő hideg vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Az egyik felét a citromlével pürésítjük, a maradékot egészen kicsi kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az eperpürét és az eperdarabkákat óvatosan beleforgatjuk.
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint feloldjuk. Először 4 evőkanál eper-túró krémmel keverjük össze a zselatint, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt keményre felverjük. Amikor az eper-túró krém elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A krémet a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlésesen nagy szív alakban a tortára helyezzük. A gyümölcskrémet vízzel röviden kis edényben felforraljuk, és óvatosan bekenjük vele az epret. Végül a csokiszíveket elosztjuk a tortán.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában, és rácson a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Lecsatoljuk, és eltávolítjuk a forma keretét, majd a tortalapot sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortalapot tortatálra helyezzük, és vagy a megtisztított sütőkeretet vagy egy tortagyűrűt helyezünk rá.
Krém:
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint bő hideg vízbe beáztatjuk. Az epret megmossuk, a szárát eltávolítjuk. Az egyik felét a citromlével pürésítjük, a maradékot egészen kicsi kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a cukorral, a vanillincukorral és a reszelt citromhéjjal, majd az eperpürét és az eperdarabkákat óvatosan beleforgatjuk.
A zselatint a csomagoláson található leírás szerint feloldjuk. Először 4 evőkanál eper-túró krémmel keverjük össze a zselatint, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a túrókrémbe. A tejszínt keményre felverjük. Amikor az eper-túró krém elkezd zselésedni, óvatosan belekeverjük a tejszínhabot. A krémet a tortagyűrűbe töltjük, és elsimítjuk. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortagyűrűt óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlésesen nagy szív alakban a tortára helyezzük. A gyümölcskrémet vízzel röviden kis edényben felforraljuk, és óvatosan bekenjük vele az epret. Végül a csokiszíveket elosztjuk a tortán.
Tipp:
A torta díszítés nélkül kiválóan fagyasztható.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?