Kókuszgolyós-epres torta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
Kókuszgolyós-epres torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?