Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyós-epres torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
120 g cukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 300 g eper
150 g kókuszgolyó pl. Raffaello®
300 ml hideg habtejszín
50 g cukor
500 g félzsíros tehéntúró
25 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

kb. 200 g eper
200 ml hideg habtejszín
75 g kókuszreszelék
némi mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Rögzítsük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.

Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.

Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.

Tippek:

Az évszaktól függően a torta friss málnával is elkészíthető.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
Kókuszgolyós-epres torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!