Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszgolyós-epres torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
120 g cukor
150 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

kb. 300 g eper
150 g kókuszgolyó pl. Raffaello®
300 ml hideg habtejszín
50 g cukor
500 g félzsíros tehéntúró
25 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

kb. 200 g eper
200 ml hideg habtejszín
75 g kókuszreszelék
némi mentalevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Rögzítsük a sütőpapírt a tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.

Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.

Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.

Tippek:

Az évszaktól függően a torta friss málnával is elkészíthető.
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
Kókuszgolyós-epres torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!