![Kókuszgolyós-epres torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32067/kokuszgolyos-epres-torta-15900.webp)
Kókuszgolyós-epres torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kókuszgolyós-epres torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (26 cm Ø):
Piskóta tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Szórjuk bele a vaníliás cukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. A piskótakeveréket az előkészített formába öntjük, és a formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét. A piskótalapot fordítsuk ki egy sütőpapírral borított süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt a piskótáról. Fordítsuk vissza a piskótalapot, és vágjuk át kétszer vízszintesen.
Töltelék:
Helyezzük az alsó réteget egy tortalapra, és tegyük köré a tortakarikát. Mossuk, tisztítsuk meg és vágjuk félbe az epret. A nagyon nagy epreket vágjuk negyedekre. Vágjunk apróra 5 db Raffaello®-t. A tejszínt a zselatinfix-el verjük kemény habbá. Keverjük össze a túrót a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan, 2 részletben keverjük a tejszínt a túróhoz. Az alsó rétegre kenjünk 2 evőkanál krémet, majd rendezzük el rajta az epreket, a szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva.
Most a krém felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, és az eperre kenjük. Helyezzük rá a második alapot. A maradék túrókrémbe tegyük bele az apróra vágott Raffaello®-t, és kenjük a második lapra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és félbevágjuk. A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá verjük. Óvatosan lazítsuk meg és távolítsuk el a tortakarikát. Kenjük a krémet a tortára, és szórjuk meg a kókuszreszelékkel a tetején és a torta szélén.
Az epret és a Raffaello®-t tetszés szerint felezzük el. Tálalás előtt díszítsük a Raffaello® epres tortát az eperrel és a Raffaello® golyókkal.
Tippek:
A torta piskótaalapját előző nap is elkészíthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
![Kókuszgolyós-epres torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32067/kokuszgolyos-epres-torta-15900.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?