
Ásványvizes, gyors sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 35 cm):
Tésztához:
Csokoládémázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.


Ásványvizes, gyors sütemény
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 35 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?