Ásványvizes, gyors sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 35 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szénsavas ásványvíz
Csokoládémázhoz:
2 csomag Dr. Oetker Tortabevonó ét
200 ml habtejszín
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekorcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Kedvencnek jelölöm
Ásványvizes, gyors sütemény
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 35 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojás (M-es)
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szénsavas ásványvíz
Díszítéshez:
Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.
Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?