Vegán marcipános sütemény
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 33-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Vegán marcipános sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 33-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?