Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán marcipános sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír
némi zsiradék (vegán)

Tésztához:

350 g meggy (befőtt, lecsepegtetve)
50 g vegán étcsokoládé
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
50 g őrölt mandula
125 ml mandulaital (édesítetlen)
4 evőkanál étolaj (pl. napraforgó- vagy repceolaj)

Krémhez:

1 evőkanál cukor
200 ml mandulaital (édesítetlen)
200 ml növényi főzőkrém (pl. zab főzőkrém)

Díszítéshez:

50 g vegán étcsokoládé
1 evőkanál étolaj (pl. napraforgó- vagy repceolaj)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, az étcsokoládét durvára vágjuk, a krémhez a marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tortaformát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 33-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.

A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.

Tipp:

A tésztába őrölt mandula helyett diót is tehetünk.
Vegán marcipános sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!