Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán marcipános sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához 26 cm Ø:

sütőpapír
némi zsiradék (vegán)

Tésztához:

350 g meggy (befőtt, lecsepegtetve)
50 g vegán étcsokoládé
125 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
50 g őrölt mandula
125 ml mandulaital (édesítetlen)
4 evőkanál étolaj (pl. napraforgó- vagy repceolaj)

Krémhez:

1 evőkanál cukor
200 ml mandulaital (édesítetlen)
200 ml növényi főzőkrém (pl. zab főzőkrém)

Díszítéshez:

50 g vegán étcsokoládé
1 evőkanál étolaj (pl. napraforgó- vagy repceolaj)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, az étcsokoládét durvára vágjuk, a krémhez a marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tortaformát kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 33-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.

A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.

Tipp:

A tésztába őrölt mandula helyett diót is tehetünk.
Vegán marcipános sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!