Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab banán
300 ml natúr joghurt
1 darab tojás (M-es)
némi vaj vagy margarin

Öntethez:

250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a banánokat, és vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Palacsinta:
Öntsük a joghurtot egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a palacsinta alapport, majd keverjük simára. Keverjük bele a banándarabokat. (Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.)

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot. Öntsünk bele palacsintánként kb. 1- 1 1/2 evőkanál tésztát, és közepes lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára. Süssünk így körülbelül 14 darab palacsintát.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson lévő leírás alapján készítsük el, majd tegyük félre hűlni.

Tálalás:
A banános palacsintákat osszuk el 4 tányéron. Csokoládéöntettel öntsük le és díszítsük banándarabkákkal. Tálaljuk melegen.

Tipp:

Natúr joghurt helyett a palacsintát elkészíthetjük tejjel is.
Banános palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!