Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab banán
300 ml natúr joghurt
1 darab tojás (M-es)
némi vaj vagy margarin

Öntethez:

250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a banánokat, és vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Palacsinta:
Öntsük a joghurtot egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a palacsinta alapport, majd keverjük simára. Keverjük bele a banándarabokat. (Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.)

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot. Öntsünk bele palacsintánként kb. 1- 1 1/2 evőkanál tésztát, és közepes lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára. Süssünk így körülbelül 14 darab palacsintát.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson lévő leírás alapján készítsük el, majd tegyük félre hűlni.

Tálalás:
A banános palacsintákat osszuk el 4 tányéron. Csokoládéöntettel öntsük le és díszítsük banándarabkákkal. Tálaljuk melegen.

Tipp:

Natúr joghurt helyett a palacsintát elkészíthetjük tejjel is.
Banános palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!