Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab banán
300 ml natúr joghurt
1 darab tojás (M-es)
némi vaj vagy margarin

Öntethez:

250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Hámozzuk meg a banánokat, és vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Palacsinta:
Öntsük a joghurtot egy keverőtálba és adjuk hozzá a tojást és a palacsinta alapport, majd keverjük simára. Keverjük bele a banándarabokat. (Néhány darabot tegyünk félre a díszítéshez.)

Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés zsiradékot. Öntsünk bele palacsintánként kb. 1- 1 1/2 evőkanál tésztát, és közepes lángon süssük mindkét oldalát aranybarnára. Süssünk így körülbelül 14 darab palacsintát.

Öntet:
A desszertöntetet a csomagoláson lévő leírás alapján készítsük el, majd tegyük félre hűlni.

Tálalás:
A banános palacsintákat osszuk el 4 tányéron. Csokoládéöntettel öntsük le és díszítsük banándarabkákkal. Tálaljuk melegen.

Tipp:

Natúr joghurt helyett a palacsintát elkészíthetjük tejjel is.
Banános palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!