
Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt



Hozzávalók
Fagylalthoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.
Elkészítés:
A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).
A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk a Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt desszertből, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.
A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.


Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Fagylalthoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.
Elkészítés:
A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).
A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk a Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt desszertből, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Tippek:
Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.
A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?