Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt

Fagylalthoz:

kb. 8 db mandarin
1 db datolyaszilva (kb. 300 g)
1 kis darab gyömbér (kb. 10 g)
100 g cukor
50 ml frissen facsart citromlé
150 g joghurt
1 késhegynyi őrölt fahéj
kb. 1 késhegynyi őrölt szegfűbors (vagy szegfűszeg)
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt kurkuma

Elkészítés

A Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.

Elkészítés:

Fagylalt:

A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).

A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk belőle, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Tippek:

A fagyalt előre elkészíthető.

Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.

A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.
Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!