Barackos-túrós
Hozzávalók
Tészta:
4 tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
25 dkg liszt
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
Töltelék:
35 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara (gríz)
30 dkg barack
Elkészítés
Elkészítés
A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, olajjal, tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Ezt a receptet a Kiskegyedben találtam.Őszibarack helyett sárgabarckkal készítettem.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Kedvencnek jelölöm
Barackos-túrós
Hozzávalók
Töltelék:
35 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara (gríz)
30 dkg barack
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, olajjal, tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Ezt a receptet a Kiskegyedben találtam.Őszibarack helyett sárgabarckkal készítettem.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?