Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

4 tojás
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
25 dkg liszt

Töltelék:

35 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg búzadara (gríz)
30 dkg barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral, olajjal, tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. A fehérjékből kemény habot verünk és beleforgatjuk a tésztamasszába.
Kisebb tepsibe öntjük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojással és a grízzel, rákanalazzuk a tésztára és villával kissé elkeverjük. Ezután jön a feldarabolt barack. Előre melegített lerben (sütőben) készre sütjük.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet a Kiskegyedben találtam.Őszibarack helyett sárgabarckkal készítettem.
Cukor helyett a tésztába és a túróba is 3-3 kanál folyékony édesítőszert használtam.
Nagyon finom.
Barackos-túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!