![Gyümölcsös kuglóf](https://sutnijo.hu/storage/recipes/22/64-22.jpg)
Gyümölcsös kuglóf
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
![A gyümölcsös kuglóf étkezés után desszertként, vagy uzsonnára tálalható forró ital mellé.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/22/64-22.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?