Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
Gyümölcsös kuglóf
Hozzávalók
kb. 16 szelethez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A mandulát és a pisztáciát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt magokat apróra törjük, néhány kanállal a díszítéshez félreteszünk belőle. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk.
A kuglóf sütőformát (22 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
A megsült kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Alternatív elkészítés
A Gyümölcsös kuglóf sütemény tetejét ízlés szerint csokoládéöntettel, karamellöntettel díszíthetjük.
A kuglófot hagyományos módon porcukorral, lekvárral tálalhatjuk desszertként.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?