Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Békás süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

70 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
160 g cukor
160 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Túrókrémhez:

400 ml hideg habtejszín
500 g étkezési túró (sovány)
80 g porcukor
zöld ételszínezék

Díszítéshez:

150 g Haribo Quaxi gumicukor
tetszés szerint dekorvirág
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. Röviden elkeverjük benne az olvasztott margarint is, majd a tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot tortatálra tesszük. Tortagyűrűt vagy a csatos tortaforma megtisztított keretét a tortalap köré csatoljuk.

Túrókrém:
A tejszínt a zselatinfix-el konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton keményre felverjük. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton elkeverjük. A túrós masszába adagonként óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. 4 evőkanál túrókrémet kis mélyhűtő tasakba teszünk, lezárjuk, és félretesszük.
Annyi ételszínezéket keverünk óvatosan a krémbe, míg a kívánt színt el nem érjük. Végül még egyszer hozzáadunk egy kevés színt, csak röviden belekeverjük, így ezzel kicsit márványozzuk.
A tölteléket rátesszük a tortalapra, de nem kenjük teljesen simára. A tetején lehetnek kicsi hullámok. A mélyhűtő tasak egy kis csücskét levágjuk, és különböző méretű halmokat nyomunk a torta tetejére. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortagyűrűt vagy a forma szélét kés segítségével leoldjuk, majd eltávolítjuk. Tálalás előtt a süteményt Haribo Quaxi gumicukorral és dekorvirágokkal díszítjük.

Tipp:

A süteményt díszítés nélkül fagyaszthatjuk.
Békás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!