
Békás süti



Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
70 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
160 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
160 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Túrókrémhez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz zselatin fix
500 g étkezési túró (sovány)
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
zöld ételszínezék
Díszítéshez:
150 g Haribo Quaxi gumicukor
tetszés szerint dekorvirág
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. Röviden elkeverjük benne az olvasztott margarint is, majd a tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot tortatálra tesszük. Tortagyűrűt vagy a csatos tortaforma megtisztított keretét a tortalap köré csatoljuk.
Túrókrém:
A tejszínt a zselatinfix-el konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton keményre felverjük. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton elkeverjük. A túrós masszába adagonként óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. 4 evőkanál túrókrémet kis mélyhűtő tasakba teszünk, lezárjuk, és félretesszük.
Annyi ételszínezéket keverünk óvatosan a krémbe, míg a kívánt színt el nem érjük. Végül még egyszer hozzáadunk egy kevés színt, csak röviden belekeverjük, így ezzel kicsit márványozzuk.
A tölteléket rátesszük a tortalapra, de nem kenjük teljesen simára. A tetején lehetnek kicsi hullámok. A mélyhűtő tasak egy kis csücskét levágjuk, és különböző méretű halmokat nyomunk a torta tetejére. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt vagy a forma szélét kés segítségével leoldjuk, majd eltávolítjuk. Tálalás előtt a süteményt Haribo Quaxi gumicukorral és dekorvirágokkal díszítjük.
A tojásokat a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. Röviden elkeverjük benne az olvasztott margarint is, majd a tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot tortatálra tesszük. Tortagyűrűt vagy a csatos tortaforma megtisztított keretét a tortalap köré csatoljuk.
Túrókrém:
A tejszínt a zselatinfix-el konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton keményre felverjük. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton elkeverjük. A túrós masszába adagonként óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. 4 evőkanál túrókrémet kis mélyhűtő tasakba teszünk, lezárjuk, és félretesszük.
Annyi ételszínezéket keverünk óvatosan a krémbe, míg a kívánt színt el nem érjük. Végül még egyszer hozzáadunk egy kevés színt, csak röviden belekeverjük, így ezzel kicsit márványozzuk.
A tölteléket rátesszük a tortalapra, de nem kenjük teljesen simára. A tetején lehetnek kicsi hullámok. A mélyhűtő tasak egy kis csücskét levágjuk, és különböző méretű halmokat nyomunk a torta tetejére. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt vagy a forma szélét kés segítségével leoldjuk, majd eltávolítjuk. Tálalás előtt a süteményt Haribo Quaxi gumicukorral és dekorvirágokkal díszítjük.
Tipp:
A süteményt díszítés nélkül fagyaszthatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Békás süti
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
70 g vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
160 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
160 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Túrókrémhez:
400 ml hideg habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
500 g étkezési túró (sovány)
80 g porcukor
zöld ételszínezék
Díszítéshez:
150 g Haribo Quaxi gumicukor
tetszés szerint dekorvirág
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztához a vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. Röviden elkeverjük benne az olvasztott margarint is, majd a tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot tortatálra tesszük. Tortagyűrűt vagy a csatos tortaforma megtisztított keretét a tortalap köré csatoljuk.
Túrókrém:
A tejszínt a zselatinfix-el konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton keményre felverjük. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton elkeverjük. A túrós masszába adagonként óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. 4 evőkanál túrókrémet kis mélyhűtő tasakba teszünk, lezárjuk, és félretesszük.
Annyi ételszínezéket keverünk óvatosan a krémbe, míg a kívánt színt el nem érjük. Végül még egyszer hozzáadunk egy kevés színt, csak röviden belekeverjük, így ezzel kicsit márványozzuk.
A tölteléket rátesszük a tortalapra, de nem kenjük teljesen simára. A tetején lehetnek kicsi hullámok. A mélyhűtő tasak egy kis csücskét levágjuk, és különböző méretű halmokat nyomunk a torta tetejére. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt vagy a forma szélét kés segítségével leoldjuk, majd eltávolítjuk. Tálalás előtt a süteményt Haribo Quaxi gumicukorral és dekorvirágokkal díszítjük.
A tojásokat a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 3 perc alatt habosra felverjük. A lisztet a sütőporral és a citromhéjjal összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a tojáshabba. Röviden elkeverjük benne az olvasztott margarint is, majd a tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
A tortalapot tortatálra tesszük. Tortagyűrűt vagy a csatos tortaforma megtisztított keretét a tortalap köré csatoljuk.
Túrókrém:
A tejszínt a zselatinfix-el konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton keményre felverjük. A túrót a porcukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) magas fokozaton elkeverjük. A túrós masszába adagonként óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. 4 evőkanál túrókrémet kis mélyhűtő tasakba teszünk, lezárjuk, és félretesszük.
Annyi ételszínezéket keverünk óvatosan a krémbe, míg a kívánt színt el nem érjük. Végül még egyszer hozzáadunk egy kevés színt, csak röviden belekeverjük, így ezzel kicsit márványozzuk.
A tölteléket rátesszük a tortalapra, de nem kenjük teljesen simára. A tetején lehetnek kicsi hullámok. A mélyhűtő tasak egy kis csücskét levágjuk, és különböző méretű halmokat nyomunk a torta tetejére. A süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortagyűrűt vagy a forma szélét kés segítségével leoldjuk, majd eltávolítjuk. Tálalás előtt a süteményt Haribo Quaxi gumicukorral és dekorvirágokkal díszítjük.
Tipp:
A süteményt díszítés nélkül fagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?