Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fanta szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Magasfalú tepsihez vagy csatos formához (kb. 20x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
120 g cukor
120 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

500 g félzsíros túró
250 g lágy vaj vagy margarin
220 g porcukor

Mázhoz:

700 ml szénsavas narancsos üdítőital ( pl.: Fanta )
80 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A krémhez a túrót áttörjük. A tepsi alját kikenjük zsiradékkal, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A cukrot hozzáadjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapot deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután a tésztalapot egy tálcára tesszük, és egy tortakeretet helyezünk köré (vagy visszatesszük az elmosott csatos formába).

Krém:
A szobahőmérsékletű vajat vagy margarint konyhai robotgéppel (habverő) kihabosítjuk, majd apránként hozzádolgozzuk a porcukrot, a túrót és a citromhéjat. A krémet elsimítjuk a tésztalapon, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.

Máz:
A pudingport kb. 150 ml üdítőitallal és a cukorral simára keverjük. A többi üdítőitalt felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, áttöltjük egy tálba, és néha átkeverve hagyjuk kb. 10 percet hűlni. A már nem forró mázat óvatosan a túrós krémre simítjuk, hagyjuk kihűlni, majd legalább 2-3 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A kész süteményt szeletekre vágva tálaljuk.

Tippek:

A túrós réteget kirakhatjuk filézett narancs- vagy mandarincikkekkel, mielőtt rásimítjuk a mázat.
A máz bármilyen szénsavas narancsüdítővel elkészíthető
Fanta szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!