
Bellini torta



Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.


Bellini torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Piskótához:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?