
Bellini torta



Hozzávalók
Piskótához:
2 közepes méretű tojás
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 doboz őszibarack (480 g)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
300 g hideg tejszín
1 citrom reszelt héja
150 ml Törley Gála sec pezsgő
500 g sovány túró
150 g mascarpone sajtkrém
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
Ezenkívül:
4 evőkanál baracklikőr
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.

Kedvencnek jelölöm

Bellini torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Piskótához:
2 közepes méretű tojás
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1 doboz őszibarack (480 g)
1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
300 g hideg tejszín
1 citrom reszelt héja
150 ml Törley Gála sec pezsgő
500 g sovány túró
150 g mascarpone sajtkrém
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
Ezenkívül:
4 evőkanál baracklikőr
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?