![Bellini torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/489/bellini-torta-14419.jpg)
Bellini torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Piskótához:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Bellini torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Piskótához:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.
Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.
![A Bellini torta látványos habos-gyümölcsös sütemény, melyet piskótalapra készítünk.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/489/bellini-torta-14419.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?