Mintás piskótatekercs
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Dekormasszához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütő- és ételfestékek kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis tálban. Osszuk a díszítő keveréket 2 egyenlő adagra. Színezzük a keveréket piros és zöld sütő- és ételfestékkel, és tegyük mindkettőt egy-egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és rajzoljunk(nyomjunk) indákat, leveleket és virágokat a sütőpapírral bélelt tepsire.
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt verjük habosra. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, 1 perc alatt keverés közben adjuk hozzá a masszához, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a cukros masszához. A tésztát óvatosan oszlassuk el a díszítésen. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süsük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, és borítsuk ki a cukorral megszórt sütőpapírra. Hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Töltelék:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk vissza a piskótát. Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. A tejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson található utasítás szerint konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. Végül adjuk hozzá a vaníliapépet és a cukrot. Kenjük a krémet a piskótára, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercset legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítési variáció 1.
Ha a piskótára szeretnénk valamit írni, hagyjuk el a díszítő keveréket, és színezzünk be kb. 2 evőkanál piskótát 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaóval. A világos piskótatésztát egyenletesen osszuk el a tepsin, a sötét tésztát pedig tegyük egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és írjunk rá a tésztára. Sütés után fordítsuk ki a piskótát a munkafelületre, hogy a héja megtapadjon, és az írás jobban látható legyen.
Díszítési variáció 2
Osszuk a díszítő keveréket körülbelül 4 egyenlő adagra, és színezzük őket különbözőképpen sütő- és ételfestékkel. Töltsük a masszát 4 kis fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kis sarkot. A színes keveréket kis és nagy pöttyök vagy szívecskék formájában nyomjuk a tepsire. Óvatosan terítsük rá a piskótakeveréket.
Tipp:
Mintás piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Dekormasszához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütő- és ételfestékek kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis tálban. Osszuk a díszítő keveréket 2 egyenlő adagra. Színezzük a keveréket piros és zöld sütő- és ételfestékkel, és tegyük mindkettőt egy-egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és rajzoljunk(nyomjunk) indákat, leveleket és virágokat a sütőpapírral bélelt tepsire.
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt verjük habosra. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, 1 perc alatt keverés közben adjuk hozzá a masszához, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a cukros masszához. A tésztát óvatosan oszlassuk el a díszítésen. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süsük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, és borítsuk ki a cukorral megszórt sütőpapírra. Hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Töltelék:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk vissza a piskótát. Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. A tejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson található utasítás szerint konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. Végül adjuk hozzá a vaníliapépet és a cukrot. Kenjük a krémet a piskótára, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercset legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítési variáció 1.
Ha a piskótára szeretnénk valamit írni, hagyjuk el a díszítő keveréket, és színezzünk be kb. 2 evőkanál piskótát 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaóval. A világos piskótatésztát egyenletesen osszuk el a tepsin, a sötét tésztát pedig tegyük egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és írjunk rá a tésztára. Sütés után fordítsuk ki a piskótát a munkafelületre, hogy a héja megtapadjon, és az írás jobban látható legyen.
Díszítési variáció 2
Osszuk a díszítő keveréket körülbelül 4 egyenlő adagra, és színezzük őket különbözőképpen sütő- és ételfestékkel. Töltsük a masszát 4 kis fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kis sarkot. A színes keveréket kis és nagy pöttyök vagy szívecskék formájában nyomjuk a tepsire. Óvatosan terítsük rá a piskótakeveréket.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?