Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bodzás-nektarinos puncs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

600 g nektarin (előkészítve mérjük le)
400 ml bodzaszörp
1 ek. cukor
750 ml szénsavas ásványvíz
500 ml Prosecco (vagy száraz pezsgő)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A nektarint megmossuk, a magját eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy nagy üvegtálban a nektarint, a bodzaszörpöt, a vanillincukrot és a cukrot jól összekeverjük és 2 órán keresztül állni hagyjuk.

Elkészítés:

Röviddel tálalás előtt öntsük hozzá a szénsavas ásványvizet és a Proseccot. Jól hűtsük be és tálaláskor díszítsük bodzavirággal.
A Bodzás-nektarinos puncs ünnepi alkalmakra kínálható gyümölcsös ital, melynek alkoholos és alkoholmentes változata is kifejezetten finom.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!