Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boszorkányujj keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Díszítéshez:

kb. 18-20 szem blansírozott mandula
kevés piros színű lekvár (pl. eper, málna, ribizli)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.

Tipp:

Ízesíthetjük a keksz tésztáját egy teáskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Boszorkányujj keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!