Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boszorkányujj keksz

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
80 g porcukor
120 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Díszítéshez:

kb. 18-20 szem blansírozott mandula
kevés piros színű lekvár (pl. eper, málna, ribizli)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 18-20 egyforma méretű darabra osztjuk, és mindből kb. 15-16 cm hosszú rudakat sodrunk, majd a tepsibe tesszük egymástól egy kis távolságra. A rudak egyik végét egy kávéskanál segítségével ellapítjuk, majd két helyen egy kicsit benyomjuk „bütyköket” formázva, és késsel kis ráncokat is rajzolunk az ujjakra. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A kekszeken kialakított mélyedésekbe 1-1 pötty lekvárt teszünk, és mindbe nyomunk 1-1 szem mandulát.

Tipp:

Ízesíthetjük a keksz tésztáját egy teáskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Boszorkányujj keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!