Halloween gofri
Hozzávalók
Sütéshez:
12 db fa jégkrémpálcika
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
2 darab tojás (M-es)
150 ml tej
sütő- és ételfesték, fekete, lila, narancssárga, zöld
Díszítéshez:
100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
cukorszemek
Elkészítés
Előkészítés:
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel(habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta sima állagúvá válik.
A gofritésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Az adagokat fekete, lila, narancssárga és zöld ételfestékkel színezzük.
A gofrisütőt közepes hőfokra állítjuk és megkenjük zsiradékkal. Minden Halloween-gofrihoz körülbelül 1/2 evőkanál gofri tésztát adagolunk minden színből a gofrisütőbe, és megsütjük a gofrikat.
Díszítés:
Vágjuk félbe a halloween-i gofrikat, és mindegyikbe dugjunk egy pálcikát alulról a még meleg gofri felébe.
A porcukrot a vízzel alaposan keverjük össze. Tegyük a cukormázat egy fagyasztó zacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot a zacskóból, és díszítsük a gofrikat. Hagyjuk megszilárdulni a mázat.
A cukorszemekkel díszítsük a gofrikat.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel(habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta sima állagúvá válik.
A gofritésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Az adagokat fekete, lila, narancssárga és zöld ételfestékkel színezzük.
A gofrisütőt közepes hőfokra állítjuk és megkenjük zsiradékkal. Minden Halloween-gofrihoz körülbelül 1/2 evőkanál gofri tésztát adagolunk minden színből a gofrisütőbe, és megsütjük a gofrikat.
Díszítés:
Vágjuk félbe a halloween-i gofrikat, és mindegyikbe dugjunk egy pálcikát alulról a még meleg gofri felébe.
A porcukrot a vízzel alaposan keverjük össze. Tegyük a cukormázat egy fagyasztó zacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot a zacskóból, és díszítsük a gofrikat. Hagyjuk megszilárdulni a mázat.
A cukorszemekkel díszítsük a gofrikat.
Kedvencnek jelölöm
Halloween gofri
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Sütéshez:
12 db fa jégkrémpálcika
Tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Gofri alappor
2 darab tojás (M-es)
150 ml tej
sütő- és ételfesték, fekete, lila, narancssárga, zöld
Díszítéshez:
100 g porcukor
2-3 teáskanál víz
cukorszemek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel(habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta sima állagúvá válik.
A gofritésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Az adagokat fekete, lila, narancssárga és zöld ételfestékkel színezzük.
A gofrisütőt közepes hőfokra állítjuk és megkenjük zsiradékkal. Minden Halloween-gofrihoz körülbelül 1/2 evőkanál gofri tésztát adagolunk minden színből a gofrisütőbe, és megsütjük a gofrikat.
Díszítés:
Vágjuk félbe a halloween-i gofrikat, és mindegyikbe dugjunk egy pálcikát alulról a még meleg gofri felébe.
A porcukrot a vízzel alaposan keverjük össze. Tegyük a cukormázat egy fagyasztó zacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot a zacskóból, és díszítsük a gofrikat. Hagyjuk megszilárdulni a mázat.
A cukorszemekkel díszítsük a gofrikat.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, majd konyhai robotgéppel(habverő) kezdetben alacsony, majd kb. 1 percig a legmagasabb fokozaton keverjük, míg a tészta sima állagúvá válik.
A gofritésztát 4 egyforma adagra osztjuk. Az adagokat fekete, lila, narancssárga és zöld ételfestékkel színezzük.
A gofrisütőt közepes hőfokra állítjuk és megkenjük zsiradékkal. Minden Halloween-gofrihoz körülbelül 1/2 evőkanál gofri tésztát adagolunk minden színből a gofrisütőbe, és megsütjük a gofrikat.
Díszítés:
Vágjuk félbe a halloween-i gofrikat, és mindegyikbe dugjunk egy pálcikát alulról a még meleg gofri felébe.
A porcukrot a vízzel alaposan keverjük össze. Tegyük a cukormázat egy fagyasztó zacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot a zacskóból, és díszítsük a gofrikat. Hagyjuk megszilárdulni a mázat.
A cukorszemekkel díszítsük a gofrikat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?