
Brookie



Hozzávalók
Sütőforma a brownies dobozban
Cookies tésztához:
Brownie tésztához:
Szószhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
Brownies tészta:
Öntsük a tésztakeveréket egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet, az étolajat és a reszelt csokoládét (a sütőkeverékhez mellékelve). Keverjük össze az egészet egy fakanállal vagy spatulával, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el.
A süteménytésztából golyókat formázunk és a kezünk közt ellapítjuk, majd a brownie tészta tetejére helyezzük. Helyezzük a formát a sütő középső rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
A forma oldalát lazítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra a süteményt, és tálaljuk a brookie-t a karamellszósszal.
Tippek:
Csokoládécseppek helyett a tésztát apróra vágott csokoládéval vagy reszelt Dr. Oetker Tortabevonóval is elkészíthetjük.


Brookie
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Sütőforma a brownies dobozban
Cookies tésztához:
Brownie tésztához:
Szószhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.
Brownies tészta:
Öntsük a tésztakeveréket egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet, az étolajat és a reszelt csokoládét (a sütőkeverékhez mellékelve). Keverjük össze az egészet egy fakanállal vagy spatulával, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el.
A süteménytésztából golyókat formázunk és a kezünk közt ellapítjuk, majd a brownie tészta tetejére helyezzük. Helyezzük a formát a sütő középső rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.
A forma oldalát lazítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra a süteményt, és tálaljuk a brookie-t a karamellszósszal.
Tippek:
Csokoládécseppek helyett a tésztát apróra vágott csokoládéval vagy reszelt Dr. Oetker Tortabevonóval is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?