Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brookie

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütőforma a brownies dobozban

Cookies tésztához:

200 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g csokoládécseppek
1 csipet só

Brownie tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Brownies alappor
2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Szószhoz:

kb. 150 ml karamellszósz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papír sütőformát az előírásnak megfelelően hajtsuk össze és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Cookies tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük össze az egészet egy konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd 2 percig a legmagasabb fokozaton, hogy sima tésztát kapjunk.

Brownies tészta:
Öntsük a tésztakeveréket egy keverőtálba. Adjuk hozzá a tojásokat, a vizet, az étolajat és a reszelt csokoládét (a sütőkeverékhez mellékelve). Keverjük össze az egészet egy fakanállal vagy spatulával, míg sima tésztát kapunk. Öntsük a tésztát a sütőformába, és simítsuk el.

A süteménytésztából golyókat formázunk és a kezünk közt ellapítjuk, majd a brownie tészta tetejére helyezzük. Helyezzük a formát a sütő középső rácsára.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk kihűlni a formában egy süteményrácson.

A forma oldalát lazítsuk meg, majd vágjuk tetszőleges darabokra a süteményt, és tálaljuk a brookie-t a karamellszósszal.

Tippek:

A karamellmártást a legjobb langyosan tálalni a süteményhez.
Csokoládécseppek helyett a tésztát apróra vágott csokoládéval vagy reszelt Dr. Oetker Tortabevonóval is elkészíthetjük.
Brookie

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!