
Csokoládés - mogyorós pite



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortakrémet, a mogyoróvajat és a 400 ml tejet egy keverőtálba tesszük és a tortakrém csomagolóanyagán leírtak szerint elkészítjük. A krémet a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 2-3 óráig pihentetjük.
Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.
Tipp:


Csokoládés - mogyorós pite
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortakrémet, a mogyoróvajat és a 400 ml tejet egy keverőtálba tesszük és a tortakrém csomagolóanyagán leírtak szerint elkészítjük. A krémet a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 2-3 óráig pihentetjük.
Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?