
Csokoládés - mogyorós pite



Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortakrémet, a mogyoróvajat és a 400 ml tejet egy keverőtálba tesszük és a tortakrém csomagolóanyagán leírtak szerint elkészítjük. A krémet a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 2-3 óráig pihentetjük.
Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.
Tipp:


Csokoládés - mogyorós pite
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Krémhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, majd sütőpapírral együtt egy mély sütőtepsibe (kb. 25x20 cm) helyezzük úgy, hogy körben 3-4 cm-es peremet kapjunk. A peremet kissé visszahajtjuk, majd kevés vízzel hígított tojással megkenjük. A sütemény alját sűrűn megszurkáljuk villával. Erre egy másik sütőpapírt helyezünk és nehezéket (pl. sütőbab) teszünk rá, majd kb. 15-20 percet elősütjük. A nehezéket a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és további 10-12 percet sütjük a süteményt, majd hűlni hagyjuk.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Töltelék:
A tortakrémet, a mogyoróvajat és a 400 ml tejet egy keverőtálba tesszük és a tortakrém csomagolóanyagán leírtak szerint elkészítjük. A krémet a kihűlt piteformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. A hűtőben kb. 2-3 óráig pihentetjük.
Díszítés:
A pitét közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből. A habport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük. Az elkészült habbal tetszőlegesen díszítjük a süteményt.
Tipp:

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?