Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Brownie földimogyorós-karamellás krémmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Sütéshez:

sütőforma (a dobozban található)

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz

Krémhez:

150 g földimogyorókrém
250 g krémsajt (pl. Philladelphia)
20 g pörkölt, sótlan földimogyoró
3 evőkanál karamellöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A mogyorókrémet a krémsajttal és a vaníliás cukorral keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval és ráöntjük a karamellöntetet, majd tetszés szerinti formában felvágva kínáljuk.

Tipp:

A brownie jól előkészíthető és krém nélkül fagyasztható.
Brownie földimogyorós-karamellás krémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!