Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos brownies

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 szelet Mézeskalácsos brownies

Tésztához:

100 g Rama Vajas Íz
120 g barna cukor
75 g méz
100 g kandírozott narancshéj
150 g búzaliszt
2 tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
80 g mandulaforgács

Díszítéshez:

némi mandulaforgács

Elkészítés

A Mézeskalácsos brownies elkészítése lépésről lépésre:

Előkészítés:

A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Miután a sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.
Mézeskalácsos brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-09-24
1 Kedvelés

Sütési eszközök – készítsd házilag!

Van úgy, hogy csak sütés közben derül ki: a következő lépéshez szükséges eszköz éppen tönkrement vagy sosem volt, most pedig villámgyorsan kellene, hogy az asztalra varázsolhassuk a süteményünket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-23
1 Kedvelés

Ne félj az égetett tésztától!

Nem véletlen a cím: sokan nem mernek belevágni az égetett (más elnevezéssel: forrázott) tészta házi elkészítésébe, mondván, biztosan nem fog szépen megemelkedni és üreges sem lesz a belseje.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-09-15
1 Kedvelés

Desszertekben utazunk – világhírű édességek a Föld minden tájáról 2. rész – Amerika

Kétrészes cikkünkben képzeletbeli, ízekben gazdag kalandozásra invitálunk benneteket. Először Európa tájait barangoltuk be, most pedig még messzebbre utazunk, és megnézzük, mely sütik, desszertek a legnépszerűbbek az Egyesült Államokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!