Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalácsos brownies

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18-20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18-20 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

100 g Rama Vajas Íz
120 g barna cukor
75 g méz
100 g kandírozott narancshéj
150 g búzaliszt
2 darab tojás (közepes méretű)
2 evőkanál tej
80 g mandulaforgács

Díszítéshez:

némi mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mézeskalácsos brownies hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 24-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
Miután a Mézeskalácsos brownies sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.
Mézeskalácsos brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!