Mézeskalácsos brownies
Hozzávalók
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Miután a Mézeskalácsos brownies sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.
Mézeskalácsos brownies
Hozzávalók
kb. 18-20 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőtepsit ( kb. 30 x 20 cm) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tortabevonót, a margarint, a cukrot és mézet egy főzőedénybe tesszük, és közepes hőmérsékleten melegítjük, míg a zsiradék és a tortabevonó fel nem olvad. A masszát picit hagyjuk kihűlni. A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket, majd a narancs és a mandulaforgács kivételével a többi hozzávalót is konyhai robotgéppel (habverővel) a masszához keverjük, míg sima masszát kapunk. Hozzáadjuk a mandulaforgácsot és a kandírozott narancsot. A masszát a tepsiben egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 24-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
Miután a Mézeskalácsos brownies sütemény kihűlt, egyforma nagyságú szeletre vágjuk és ízlés szerint dekor toll segítségével a mandulaforgács lapokat a szeletek tetejére ragasztjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?