Burgonyás túrótorta
Hozzávalók
Kapcsos kerek formához (⌀ 24-26 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A kerek forma alját és oldalát kikenjük egy kevés zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos keverékhez adjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot. A masszát az előkészített formába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt rácsra tesszük, 10 percet pihentetjük, ezután leoldjuk a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortát felszeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral körítve tálaljuk.
Tipp:
Burgonyás túrótorta
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos kerek formához (⌀ 24-26 cm):
Tésztához:
Tálaláshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A túrót áttörjük. A kerek forma alját és oldalát kikenjük egy kevés zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos keverékhez adjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot. A masszát az előkészített formába simítjuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt rácsra tesszük, 10 percet pihentetjük, ezután leoldjuk a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortát felszeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral körítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?