Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Burgonyás túrótorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos kerek formához (⌀ 24-26 cm):

kevés zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

600 g burgonya (főzni való)
500 g félzsíros túró
4 darab tojás (M-es)
180 g cukor
100 g lágy margarin
200 g búzaliszt

Tálaláshoz:

porcukor
tetszőleges ízű lekvár (pl. málna)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen összetörjük krumplitörővel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A túrót áttörjük. A kerek forma alját és oldalát kikenjük egy kevés zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojássárgájákat a cukorral, a lágy margarinnal, a vanília aromával és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) közepes fokozaton habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk az áttört burgonyát és túrót is.

A lisztben elkeverjük a sütőport, a tojásos keverékhez adjuk, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot. A masszát az előkészített formába simítjuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt rácsra tesszük, 10 percet pihentetjük, ezután leoldjuk a tortaforma oldalát, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tortát felszeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral körítve tálaljuk.

Tipp:

Ha sütés közben nagyon pirul a torta teteje, a sütési idő második felében takarjuk le alufóliával.
A Burgonyás túrótorta smeleges jellege miatt kiválóan egészíthető ki gyümölcsös, csokis öntetekkel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!