Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti túrótorta kajszibarackkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (30x40 cm):

sütőkeret
nyuszi formájú süteménykiszúró
némi zsiradék

Tésztához:

450 g búzaliszt
250 g lágy vaj
225 g cukor
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

kb. 450 g felezett őszi- vagy kajszibarack (konzerv, nettó tömeg)
1 kg túró (sovány)
500 g vaj
350 g cukor
6 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Húsvéti túrótorta kajszibarackkal édes húsvéti sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).

Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.

Sütési idő: kb. 60 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az elkészült Húsvéti túrótorta kajszibarackkal süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.

Tipp

Az Húsvéti túrótorta kajszibarackkal sütemény ízlés szerint egyéb tavaszi gyümölccsel, pl. eper, áfonya is elkészíthető, a tetejét csokoládémázzal bevonhatjuk.
A Húsvéti túrótorta kajszibarackkal látványos húsvéti, ünnepi sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!