Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Húsvéti túrótorta kajszibarackkal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez (30x40 cm):

sütőkeret
nyuszi formájú süteménykiszúró
némi zsiradék

Tésztához:

450 g búzaliszt
250 g lágy vaj
225 g cukor
50 g Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

kb. 450 g felezett őszi- vagy kajszibarack (konzerv, nettó tömeg)
1 kg túró (sovány)
500 g vaj
350 g cukor
6 darab tojás (M-es)

Elkészítés

Előkészítés:

A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).

Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.

Sütési idő: kb. 60 perc

Az elkészült süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.
Húsvéti túrótorta kajszibarackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!