Húsvéti túrótorta kajszibarackkal
Hozzávalók
Sütőlemezhez (30x40 cm):
sütőkeret
nyuszi formájú süteménykiszúró
némi zsiradék
Tésztához:
450 g búzaliszt
250 g lágy vaj
225 g cukor
50 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
kb. 450 g felezett őszi- vagy kajszibarack (konzerv, nettó tömeg)
1 kg túró (sovány)
500 g vaj
350 g cukor
6 darab tojás (M-es)
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Elkészítés
Előkészítés:
A Húsvéti túrótorta kajszibarackkal édes húsvéti sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).
Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült Húsvéti túrótorta kajszibarackkal süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).
Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült Húsvéti túrótorta kajszibarackkal süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.
Tipp
Az Húsvéti túrótorta kajszibarackkal sütemény ízlés szerint egyéb tavaszi gyümölccsel, pl. eper, áfonya is elkészíthető, a tetejét csokoládémázzal bevonhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Húsvéti túrótorta kajszibarackkal
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez (30x40 cm):
sütőkeret
nyuszi formájú süteménykiszúró
némi zsiradék
Tésztához:
450 g búzaliszt
250 g lágy vaj
225 g cukor
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 darab tojás (M-es)
Töltelékhez:
kb. 450 g felezett őszi- vagy kajszibarack (konzerv, nettó tömeg)
1 kg túró (sovány)
500 g vaj
350 g cukor
6 darab tojás (M-es)
2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Húsvéti túrótorta kajszibarackkal édes húsvéti sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
A barackokat szűrőbe tesszük, és hagyjuk alaposan lecsepegni. A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni. A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).
Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült Húsvéti túrótorta kajszibarackkal süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tészta 1/3-át kivesszük, és liszttel beszórt felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a nyuszi formájú süteménykiszúró formával, félretesszük. A kiszúrásból megmaradt tésztát a többi tésztával összegyúrjuk, a sütőlemez aljába nyomkodjuk (a legjobb, ha tésztahengerrel egyenletesen el is hengergetjük a tetejét).
Töltelék:
A barackokat vágott felükkel lefelé a tésztán elosztjuk. A túrót a cukorral, a tojásokkal, a pudingporral és az olvasztott vajjal keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A masszát a barackokra simítjuk. Kirakjuk a tetejét a kiszúrt nyuszi formájú tésztadarabokkal, és az előmelegített sütő alsó egyharmadába tesszük.
Sütési idő: kb. 60 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült Húsvéti túrótorta kajszibarackkal süteményről a keretet óvatosan eltávolítjuk, majd hagyjuk kihűlni a túrótortát.
Tipp
Az Húsvéti túrótorta kajszibarackkal sütemény ízlés szerint egyéb tavaszi gyümölccsel, pl. eper, áfonya is elkészíthető, a tetejét csokoládémázzal bevonhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?