Cappuccinos-tejszínes torta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
25 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
800 ml hideg habtejszín
6 teáskanál instant cappuccino-por (kb. 2 tasak)
2-3 evőkanál langyos víz
100 ml tej
50 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál kajszilekvár
Ezenkívül:
50 g Dr. Oetker Tortabevonó Ét
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.
Tipp:
Süssük meg a piskótalapot még 10 g Dr. Oetker Holland Kakaóval. A tölteléket a recept alapján készítjük el. A krém 1/3 részét az alsó előkészített tortalapra kenjük, rátesszük a felső tortalapot, elkenjük rajta a krém 1/3 részét, és a maradék krémmel a tortát tetszés szerint habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Csokoládéval bevont kávészemeket teszünk a tortára, és kakaóval megszórjuk.
Kedvencnek jelölöm
Cappuccinos-tejszínes torta
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
800 ml hideg habtejszín
6 teáskanál instant cappuccino-por (kb. 2 tasak)
2-3 evőkanál langyos víz
100 ml tej
50 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
kb. 1 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál kajszilekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.
Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.
Tipp:
Süssük meg a piskótalapot még 10 g Dr. Oetker Holland Kakaóval. A tölteléket a recept alapján készítjük el. A krém 1/3 részét az alsó előkészített tortalapra kenjük, rátesszük a felső tortalapot, elkenjük rajta a krém 1/3 részét, és a maradék krémmel a tortát tetszés szerint habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Csokoládéval bevont kávészemeket teszünk a tortára, és kakaóval megszórjuk.


Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?