Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cappuccinos-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

800 ml hideg habtejszín
6 teáskanál instant cappuccino-por (kb. 2 tasak)
2-3 evőkanál langyos víz
100 ml tej
50 g cukor
kb. 1 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál kajszilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.

Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.

Tipp:

Süssük meg a piskótalapot még 10 g Dr. Oetker Holland Kakaóval. A tölteléket a recept alapján készítjük el. A krém 1/3 részét az alsó előkészített tortalapra kenjük, rátesszük a felső tortalapot, elkenjük rajta a krém 1/3 részét, és a maradék krémmel a tortát tetszés szerint habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Csokoládéval bevont kávészemeket teszünk a tortára, és kakaóval megszórjuk.
Cappuccinos-tejszínes torta

Hozzászólások

L
Livia
Dátum 2022. September. 27. 12:41
Sziasztok, Szeretném megtudni, hogy a cappuccinos-oldatot mikor kell hozzáadnom és pontosan mihez? Sajnos ez a "töltelék" rész nem teljesen világos. "A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk." Köszönettel, L
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2022. October. 11. 08:29
Kedves Lívia! A tejbe áztatott zselatinba keverjük a cappuccinos-oldatott és alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. Üdvözlettel: A sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!