Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cappuccinos-tejszínes torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

800 ml hideg habtejszín
6 teáskanál instant cappuccino-por (kb. 2 tasak)
2-3 evőkanál langyos víz
100 ml tej
50 g cukor
kb. 1 evőkanál narancslikőr
2 evőkanál kajszilekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát a formában elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a piskótát megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot kioldjuk a formából, és sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a sütőpapírt. A piskótalapot vízszintesen egyszer átvágjuk.

Töltelék:
A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. A cukrot összekeverjük a vanillincukorral, és a zselatinba keverjük. Először kb. 4 evőkanál tejszínt összekeverünk a zselatinnal, majd a maradék tejszínnel.
Az alsó tortalapot tortatálra fektetjük, narancslikőrt csöpögtetünk rá, és a kajszilekvárral megkenjük. A tejszínes massza 2/3 részét kupolaformában rákenjük.
A felső tortalapot a tejszínes masszára tesszük, és kicsit rányomkodjuk. A tortát a maradék tejszínes masszával megkenjük, és evőkanál segítségével mélyedéseket nyomunk a tejszínbe. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, alacsony hőmérsékleten gőz fölött megolvasztjuk, és kis papírhabzsákba vagy kis mélyhűtő tasakba töltjük. Egy kis csücsköt levágunk, és a sütőpapírra mintákat nyomunk. A mintákat hagyjuk megszilárdulni. A torta oldalát ezekkel díszítjük, és kakaóval megszórjuk.

Tipp:

Süssük meg a piskótalapot még 10 g Dr. Oetker Holland Kakaóval. A tölteléket a recept alapján készítjük el. A krém 1/3 részét az alsó előkészített tortalapra kenjük, rátesszük a felső tortalapot, elkenjük rajta a krém 1/3 részét, és a maradék krémmel a tortát tetszés szerint habzsák segítségével tetszés szerint díszítjük. Csokoládéval bevont kávészemeket teszünk a tortára, és kakaóval megszórjuk.
Cappuccinos-tejszínes torta

Hozzászólások

L
Livia
Dátum 2022. September. 27. 12:41
Sziasztok, Szeretném megtudni, hogy a cappuccinos-oldatot mikor kell hozzáadnom és pontosan mihez? Sajnos ez a "töltelék" rész nem teljesen világos. "A zselatint a tejbe beáztatjuk. A tejszínt keményre felverjük. A cappuccino-port vízzel kis edényben összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint és a cappuccinos-oldatot alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk." Köszönettel, L
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dr. Oetker Mesterkonyha
Dátum 2022. October. 11. 08:29
Kedves Lívia! A tejbe áztatott zselatinba keverjük a cappuccinos-oldatott és alacsony hőfokon keverés közben feloldjuk. Üdvözlettel: A sütnijó! csapata

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!