Céklás hamburger
Hozzávalók
Céklapogácsához:
100 g quinoa
2 evőkanál durvára őrölt lenmag
5 evőkanál finomszemű zabpehely
100 g cékla
2 ág metélőpetrezselyem
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési keményítő
só
frissen őrölt bors
2 teáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék (vagy 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál, fokhagyma granulátum)
3 evőkanál olívaolaj
Zöldcitromos-mentás krémhez:
2 ág menta
1 kezeletlen zöldcitrom
1 avokádó
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
Ezenkívül:
rukkola
2 közepes paradicsom
2 fej lilahagyma
4 darab vegán teljeskiőrlésű zsemle
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A quinoát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük. A lenmagot és 3 evőkanál zabpelyhet összekeverünk 4 evőkanál meleg vízzel, és kb. 15 percig hagyjuk dagadni. A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, és durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Céklapogácsa:
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.
Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.
Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Céklás hamburger
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Céklapogácsához:
100 g quinoa
2 evőkanál durvára őrölt lenmag
5 evőkanál finomszemű zabpehely
100 g cékla
2 ág metélőpetrezselyem
1 teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
só
frissen őrölt bors
2 teáskanál Ras el Hanout fűszerkeverék (vagy 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál, fokhagyma granulátum)
3 evőkanál olívaolaj
Zöldcitromos-mentás krémhez:
2 ág menta
1 kezeletlen zöldcitrom
1 avokádó
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
só
frissen őrölt bors
Ezenkívül:
rukkola
2 közepes paradicsom
2 fej lilahagyma
4 darab vegán teljeskiőrlésű zsemle
2 evőkanál olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A quinoát a csomagoláson található leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük. A lenmagot és 3 evőkanál zabpelyhet összekeverünk 4 evőkanál meleg vízzel, és kb. 15 percig hagyjuk dagadni. A céklát meghámozzuk, és finomra reszeljük. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, és durvára aprítjuk.
Elkészítés:
Céklapogácsa:
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.
Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
A quinoát a lenmagkeverékkel, a céklával, a petrezselyemmel és a keményítővel összekeverjük, hogy enyhén ragacsos masszát kapjunk. Hozzáadjuk a maradék zabpelyhet, a fűszerekkel ízesítjük, és pogácsává formázzuk. Az olívaolajat bevonatos serpenyőben felforrósítjuk, és a pogácsák mindkét oldalát enyhén barnára sütjük.
Zöldcitromos-mentás krém:
A mentát megmossuk, megszárítjuk, és felaprítjuk. A zöldcitromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom levét kifacsarjuk. Az avokádót hosszában elfelezzük, a magját eltávolítjuk, a gyümölcshúst kikanalazzuk a héjából, majd a zöldcitrom levével, héjával és a Creme VEGA-val keverőpohárban botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Összeállítás:
A rukkolát megmossuk, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és karikákra vágjuk. A zsemléket vízszintesen elfelezzük, tetszés szerint megpirítjuk vagy sütőben átsütjük, majd a vágott felületeket olívaolajjal megkenjük. A zsemléket a rukkolával, a pogácsával, a paradicsommal, a zöldcitromos-mentás krémmel és a hagymával hamburgerré összeállítjuk. A maradék krémet mellé tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?