
Rozsos-tökmagos kenyér



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kétféle lisztet az instant élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a sót, valamint a megduzzadt rozspelyhet és a többi vizet felmelegítve. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tökmagból egy evőkanállal félreteszünk, a többi magot röviden belegyúrjuk a tésztába. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyér tetejét kevés vízzel megkenjük, és a félretett tökmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek.
A kenyér fagyasztható egyben és szeletelve – például pirításhoz


Rozsos-tökmagos kenyér
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kétféle lisztet az instant élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a sót, valamint a megduzzadt rozspelyhet és a többi vizet felmelegítve. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tökmagból egy evőkanállal félreteszünk, a többi magot röviden belegyúrjuk a tésztába. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyér tetejét kevés vízzel megkenjük, és a félretett tökmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek.
A kenyér fagyasztható egyben és szeletelve – például pirításhoz

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?