![Rozsos-tökmagos kenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32022/rozsos-tokmagos-kenyer-15825.webp)
Rozsos-tökmagos kenyér
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kétféle lisztet az instant élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a sót, valamint a megduzzadt rozspelyhet és a többi vizet felmelegítve. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tökmagból egy evőkanállal félreteszünk, a többi magot röviden belegyúrjuk a tésztába. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyér tetejét kevés vízzel megkenjük, és a félretett tökmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek.
A kenyér fagyasztható egyben és szeletelve – például pirításhoz
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Rozsos-tökmagos kenyér
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kétféle lisztet az instant élesztővel egy keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a sót, valamint a megduzzadt rozspelyhet és a többi vizet felmelegítve. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tökmagból egy evőkanállal félreteszünk, a többi magot röviden belegyúrjuk a tésztába. A tésztát egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és a kenyeret meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett felületen kézzel átgyúrjuk, hosszúkás kenyeret formázunk és a tepsire helyezzük. Letakarva még egyszer addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 15-20 perc). A kenyér tetejét kevés vízzel megkenjük, és a félretett tökmaggal megszórjuk. A tepsit a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a kenyeret megsütjük.
Sütési idő: kb. 42-45 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A kenyeret sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek.
A kenyér fagyasztható egyben és szeletelve – például pirításhoz
![Rozsos-tökmagos kenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32022/rozsos-tokmagos-kenyer-15825.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?