Citromos álom
Hozzávalók
                                        500 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g 20%-os tejföl
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        180 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        250 g babapiskóta
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk. 
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
                            A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
Tipp:
                                    A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Citromos álom
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
                                        500 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g 20%-os tejföl
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        180 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        250 g babapiskóta
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk. 
A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
                            A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.
Tipp:
                                    A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?