Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos álom

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

500 ml hideg habtejszín
450 g 20%-os tejföl
180 g porcukor
70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
250 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk.

A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.

Tipp:

A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.
A Citromos álom receptje 12-15 szelet édes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!