Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos álom

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

500 ml hideg habtejszín
450 g 20%-os tejföl
180 g porcukor
70 ml frissen facsart, átszűrt citromlé
250 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A hideg habtejszínt magas falú tálba öntjük, és kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a két tasak habfixálót, és a habverést addig folytatjuk, amíg kemény tejszínhabot kapunk.

A tejfölt simára keverjük a porcukorral, az átszűrt citromlével és a citromhéjjal, majd óvatosan, spatulával hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

Egy téglalap alakú kapcsos forma (20x30 cm) alját kirakjuk a babapiskóta felével, majd rásimítjuk a krém felét. Ezt kirakjuk a többi babapiskótával, és befedjük a maradék krémmel. A tetejét habkártyával vagy spatulával elsimítjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt eltávolítjuk a kapcsos keretet, és felszeleteljük a desszertet.

Tipp:

A desszert tetejét kezeletlen héjú citromcikkekkel díszíthetjük.
A Citromos álom receptje 12-15 szelet édes sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!