
Citromos sütemény Airfryerben



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
Tipp:


Citromos sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
Kevert tésztához:
Mázhoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?