Citromos sütemény Airfryerben
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál citromlé
Mázhoz:
100 g porcukor
1-2 evőkanál citromlé
tetszés szerint dekorcukor
vagy ostyavirág
Elkészítés
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
Tipp:
Ha a sütemény teteje nagyon barnul, akkor a sütési idő utolsó 15 percében takarjuk le alufóliával.
Kedvencnek jelölöm
Citromos sütemény Airfryerben
Hozzávalók
kb. 8 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):
sütőpapír
Kevert tésztához:
150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál citromlé
Mázhoz:
100 g porcukor
1-2 evőkanál citromlé
tetszés szerint dekorcukor
vagy ostyavirág
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
Elkészítés:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék össze áll. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével a legmagasabb fokozaton kb. ½ percig. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden a masszába 2 adagban, közepes sebességen, a citromlével felváltva. Öntsük a tésztát a formába, simítsuk el a tetejét, majd tegyük a Airfryer-be és süssük meg.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában 10 percig, majd vegyük le a peremét és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.
Fordítsuk meg a tortát és vegyük le a sütőpapírt, majd tegyük egy tálra a tortát.
Máz:
Szitáljuk a porcukrot egy kis tálba, fokozatosan keverjük össze a citromlével, hogy sűrű mázat kapjunk. Öntsük a mázat a torta tetejére, késsel kenjük el és tetszés szerint azonnal díszítsük dekorcukorral, vagy ostyavirágokkal.
Tipp:
Ha a sütemény teteje nagyon barnul, akkor a sütési idő utolsó 15 percében takarjuk le alufóliával.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?