Epres pudingos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Pudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
80 g cukor
1000 ml tej
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma Vanília
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
5 teáskanál tej
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Feltéthez:
1000 g eper
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
6 teáskanál cukor
500 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 12 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, gyakran kevergetve.
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
Kedvencnek jelölöm
Epres pudingos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
némi zsiradék
sütőpapír
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma vanília
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
5 teáskanál tej
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 12 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, gyakran kevergetve.
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?