Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres pudingos sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Pudinghoz:

80 g cukor
1000 ml tej

Tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
200 g cukor
1 csipet só
6 darab tojás (M-es)
5 teáskanál tej
250 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Feltéthez:

1000 g eper
6 teáskanál cukor
500 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük hozzá legalább 12 evőkanálnyi tejet, amíg simára keverjük. Forraljuk fel a maradék tejet, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot legalább 1 percig kevergetve. Hagyjuk a pudingot kihűlni, gyakran kevergetve.

Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.

Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.

A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.

A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.
Epres pudingos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!