
Epres pudingos sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Pudinghoz:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.


Epres pudingos sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, az aromát és a sót, és keverjük addig, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a tejet. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességen rövid ideig adjuk a masszához. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, és a tepsit tegyük a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben egy süteményrácson.
Óvatosan mossuk meg és tisztítsuk meg az epret, majd felezzük vagy negyedeljük a gyümölcsöt.
A pudingkrémet egyenletesen kenjük el az alapon. A tetejére terítsük az epret.
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, és állandó keverés mellett rövid ideig forraljuk fel az egészet. A tortazselét evőkanállal egyenletesen terítsük el az epren, és hagyjuk megdermedni.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?