Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns villámgyors leveles kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Leveles tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
175 ml sör
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)

Töltelékhez:

1 szál újhagyma
100 g kockázott füstölt sonka vagy bacon
150 g tejföl 20%-os
50 g reszelt ementáli sajt
bors
Tabasco szósz

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál sör
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az újhagymát megmossuk és finom karikákra vágjuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és sóval, borssal és tabascoval ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 50 x 40 cm téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta egyik felére rárakjuk a leveles tésztalapot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát megint téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk és mindkét rövid oldalát úgy hajtjuk be, hogy a széleik összeérjenek. Ezután még egyszer összehajtjuk. A tésztát megfelezzük, és mindkettő részt egy-egy kerek lappá (kb. 28 cm Ø) nyújtjuk (1. kép).
Mindkét lapot 16 szeletre vágjuk, és a széles oldalán kicsit bevágjuk (2. kép)
A tölteléket teáskanállal egyenletesen elosztjuk a szeletek széles részén. A szeleteket a széles oldaluktól kiflivé feltekerjük. A kifliket a tepsibe tesszük úgy, hogy a csúcsuk lefelé legyen. A tojássárgáját összekeverjük a sörrel, és bekenjük vele a kifliket, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

Ha csak 1 tepsink van, előkészíthetjük a maradék kiflit a felvágott sütőpapíron is. Így egyszerűen a sütőpapírt betesszük a tepsibe.
A kifli jól fagyasztható. A felengedett kifliket sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt felmelegítjük, ilyenkor a legfinomabbak.
Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!