Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns villámgyors leveles kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Leveles tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
175 ml sör
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)

Töltelékhez:

1 szál újhagyma
100 g kockázott füstölt sonka vagy bacon
150 g tejföl 20%-os
50 g reszelt ementáli sajt
bors
Tabasco szósz

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál sör
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található utasítás szerint felhasználás előtt 10-15 percig szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az újhagymát megmossuk és finom karikákra vágjuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és sóval, borssal és tabascoval ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 50 x 40 cm téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta egyik felére rárakjuk a leveles tésztalapot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát megint téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk és mindkét rövid oldalát úgy hajtjuk be, hogy a széleik összeérjenek. Ezután még egyszer összehajtjuk. A tésztát megfelezzük, és mindkettő részt egy-egy kerek lappá (kb. 28 cm Ø) nyújtjuk (1. kép).
Mindkét lapot 16 szeletre vágjuk, és a széles oldalán kicsit bevágjuk (2. kép)
A tölteléket teáskanállal egyenletesen elosztjuk a szeletek széles részén. A szeleteket a széles oldaluktól kiflivé feltekerjük. A kifliket a tepsibe tesszük úgy, hogy a csúcsuk lefelé legyen. A tojássárgáját összekeverjük a sörrel, és bekenjük vele a kifliket, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

Ha csak 1 tepsink van, előkészíthetjük a maradék kiflit a felvágott sütőpapíron is. Így egyszerűen a sütőpapírt betesszük a tepsibe.
A kifli jól fagyasztható. A felengedett kifliket sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt felmelegítjük, ilyenkor a legfinomabbak.
Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!